Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg savner narkotika

Noel Gallagher synes broren Liam er ond, savner narkotikaen, og mener barn er umodne. Men hjernen bak Oasis har modnet, og er blitt ekspert på kjedsomhet.

-  Jeg er for gammal for narkotika nå. Narkotika er for unger. Men jeg skulle ønske jeg var en unge, sånn at jeg kunne ta narkotika.

Tonen er satt. I et kummerlig rom i katakombene under Oslo Spektrum sitter en matlei Noel Gallagher og messer sine sedvanlige klynk over tilværelsen. Om litt skal han på scenen. Det virker ikke som han gleder seg. Etter et slapt håndtrykk, er vi i gang.

-  Man utvikler seg. Før skrev jeg sanger om å være ung. Det var det jeg var ekspert på. Nå skriver jeg sanger om å kjede seg. Det har jeg blitt ekspert på nå.

-  Hvorfor kjeder du deg?

-  Jeg har gjort alt, sett alt som er verdt å se. Men det er kjedsomhet på en god måte. Jeg er ikke på randen av fucking selvmord.

-  Ingen kokain

Det begynner å bli lenge siden debuten «Definitely Maybe» i \'94, og den heidundrende salgssuksessen «(What\'s The Story) Morning Glory?» i \'95. Det strenge oppsynet til Noel har blitt enda strengere, med antydning til rynker og de første tegn til gråstenk i håret. I fjor ga de ut det mange mener var et slags comebackalbum, rent kvalitetsmessig. Men har livet forandret seg? Hva er forskjellig fra en vanlig dag i livet til Noel i 1996, og i dag?

-  Det er stort sett det samme. Bortsett fra at det ikke inneholder en stor pose med kokain og ei flaske Jack Daniels.

 BRÅKEBØTTENE:  Noel Gallagher er gitarist, låtskriver og notorisk sparring partner med den enda mer kranglete lillebroren Liam. Vi møtte den matleie storebroren før gårsdagens konsert. Foto: Henning Lillegård
BRÅKEBØTTENE: Noel Gallagher er gitarist, låtskriver og notorisk sparring partner med den enda mer kranglete lillebroren Liam. Vi møtte den matleie storebroren før gårsdagens konsert. Foto: Henning Lillegård Vis mer

-  Er det derfor du kjeder deg?

-  Ja, litt. Den tida jeg brukte kokain var kjempebra, men du kommer til en punkt hvor du ikke kan holde på sånn lenger. Du ser dum ut, og du føler deg ikke spesielt bra.

-  Barn er umodne

-  Du har familie, er det derfor du har roet deg?

-  Jeg tror mange går i den fella - de endrer personlighet fordi de får unger. Barn kan ta vare på seg selv. Det er ikke sånn at du må være inne hver kveld fordi du har barn, og si «hysj, vær stille. Babyen sover.» Fuck det. Barna bor i ditt hus, det er ikke omvendt. Du er sjefen. Hvis du lar det forandre deg, så ødelegger det livet ditt til slutt. Barn burde ikke forandre livet ditt, det bør gå andre veien. Du bør inspirere dem. Har du barn?

-  Nei.

-  Ja, svarer fotografen.

-  De er idioter, er de ikke? sier Noel, og venter ikke på svaret.

-  De er fuckings idioter. De er noen bråkete, illeluktende, skitne små jævler. De tar for mye tid, de er umodne og de gråter alltid.

-  Nå prøver du bare å ikke være politisk korrekt, skyter fotografen inn.

-  Nei, seriøst. Det er ingenting som er bedre enn når ungen min har et raserianfall. «Hva er det du skriker for? Bare hold kjeft. Hold kjeft.»

Storebror er ond

Brødrene Gallagher har bygd opp et image rundt det å være kranglete, sure, narkotikamisbrukende trøbbelmakere. Og fordi noen må være verst, har det vært lillebror Liam. Noel har på en eller annen måte blitt den ansvarlige storebroren.

-  Ja, de sier så. Det er ikke så kult å være den ansvarlige. Men det er bedre enn å være ond.

-  Ond?

-  Ja, Liam er ikke en bra person. Det er ingen jeg ler av mer enn ham, men han er rett og slett litt ond.

-  Ja vel, hvordan da?

-  Du ser det i øynene hans. Jeg tror han er klar over det selv også. Det blir kaldt i rommet når han kommer inn.

-  Hvordan er det å samarbeide med ham da?

-  Han er helt ok å henge sammen med, men vi er ikke venner. Jeg liker de månedene og åra hvor jeg ikke ser ham.

-  Dere har holdt på i 12 år - lenger enn The Beatles. Dere begynner kanskje å likne mer på The Rolling Stones. Hva synes du om det?

-  Det skremmer meg at jeg kan komme til å bli som Keith Richards. Ikke det at jeg ikke liker han, men han går i veldig rare klær.

-  Det er vel bedre enn å bli Mick Jagger?

-  Ja, alt er bedre enn å bli Mick. Sir Mick, spytter Noel, gir oss et slapt håndtrykk og tar farvel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling