DEBATT

Jeg savner støtte fra norske feminister til minoritetskvinner i samfunnsdebatten

Er norske feminister så redde for å bli oppfattet som rasister eller islamfiendtlige at de ikke tør å utfordre undertrykkelse i minoritetsmiljøene?

PROVOSERT: - Det som gjør meg ekstra provosert er at i Norge, som er et likestilt land, fortsatt er kvinner og jenter som behandles annerledes enn sine menn og brødre, skriver Amal Aden. Her fra kvinnedagen 8. mars på Youngstorget i Oslo i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PROVOSERT: - Det som gjør meg ekstra provosert er at i Norge, som er et likestilt land, fortsatt er kvinner og jenter som behandles annerledes enn sine menn og brødre, skriver Amal Aden. Her fra kvinnedagen 8. mars på Youngstorget i Oslo i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er stolt av norsk historie, og det norske feminister har fått til. Hadde ikke noen kjempet for oss tidligere, hadde ikke kvinner hatt det så bra som i dag. Norsk kvinnebevegelse har gjort, og gjør, en utrolig viktig jobb. Som foredragsholder møter jeg kvinner som jobber for at også vi minoritetskvinner skal lykkes. Jeg møter kvinner som jobber på krisesentre, sanitetskvinner, bygdelagskvinner og andre som bruker mye tid på frivillig arbeid. Jeg er veldig takknemlig for alt dere gjør.

Men som aktivist vil jeg ha mer. Mye godt arbeid skjer «i det stille», men jeg savner støtte fra norske feminister til minoritetskvinner i samfunnsdebatten. Er norske feminister så redde for å bli oppfattet som rasister eller islamfiendtlige at de ikke tør å utfordre undertrykkelse i minoritetsmiljøene?

I land med krig er det mennene som er ute og kriger mens kvinnene sørger for at resten av familien overlever. Det er kvinnene som skaffer klær, mat og vann til familien. Få kvinner tør å flykte alene med barn fra land i krig, da vet hun at sjansen for å bli drept eller voldtatt under flukten er stor. Jeg vet om flere syriske familier som har gitt bort sine døtre til eldre menn, det gjør de for å beskytte jenta mot voldtekt. Ei ung syrisk kvinne fortalte meg at hennes søster ble giftet bort som 11 åring. De hadde ingen som kunne beskytte henne, de hadde verken foreldre eller brødre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer