- Jeg sendte manuset til de fem største forlagene, og etter en uke ringte alle sammen

Bobbie Peers bokdebuterer med et nytt, stort fantasyunivers.

DEBUTERER: Den gullpalmevinnende regissøren Bobbie Peers debuterer med barnebok. Aschehoug har store forventninger til fantasyboka «Luridiumstyven».

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DEBUTERER: Den gullpalmevinnende regissøren Bobbie Peers debuterer med barnebok. Aschehoug har store forventninger til fantasyboka «Luridiumstyven». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Han fikk Norges aller første Gullpalme under Cannes-festivalen i 2006. Det er kanskje ikke så rart at Bobbie Peers har litt høyere ambisjoner enn den jevne bokdebutant når han lanserer sin første barnebok.

- Først så jeg for meg en serie på sju filmer. Jeg elsker å bygge nye univers og verdener. I løpet av denne serien skal vi gjennom hele jordas historie, og reise ut i verdensrommet, sier han til Dagbladet.

Minst fire bøker Det første møtet med forlagsbransjen var også litt utenom det vanlige.

- Jeg sendte manuset til de fem største forlagene, og etter en uke ringte alle sammen. Aschehoug var først ute, og redaktøren virket nesten andpusten i telefonen. Hun sa at hun hadde plukket opp røret etter å ha lest én side, forteller han.

Manusforfatteren og regissøren er kjent for blant annet kinofilmen «Illusjonisten Dirk Ohm» og kortfilmen «Sniffer», som han fikk Gullpalmen for. Den ferske fantasyboka «Luridiumstyven» er den første av minst fire bøker, og skal lanseres internasjonalt gjennom Salomonsson Agency, som fra før av jobber med blant andre Jo Nesbø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer