- Jeg ser iallfall bra ut toppløs

Cameron Diaz fniste i retten.

(Dagbladet.no): - Jeg skjemmes ikke over at jeg tok toppløsbilder, sier 32-åringen om bildene hun tok som 19-åring.

Seint i går kveld forklarte hun seg i straffesaken i Los Angeles-retten. Fotograf John Rutter (42) står anklaget for forsøk på tyveri, forfalskning av underskrift og falsk forklaring. I juni 2003, rett før premieren på «Charlie\'s Angels: Fully Loaded», kontaktet han henne og ba om 23 millioner for de vågale bildene.

- Det var en profesjonell fotosession. Jeg sto liksom ikke i et smug, og ble bedt om å ta av skjorta, forklarer skuespilleren som smilte og fniste flere ganger i løpet av den tre timer lange forklaringa.

Hun syntes ikke noe om at Rutter planla å offentliggjøre de gamle toppløsbildene, men tenkte at hun iallfall så bra ut toppløs.

- Det kunne iallfall ingen ta fra meg, sier Diaz.

Risikerer seks år

Først foreslo hun at de kunne samarbeide, og selge serien til publikasjoner hun var komfortabel med. Inntektene kunne Rutter dele med veldedige organisasjoner. Det var fotografen imidlertid ikke interessert i.

- Han sa at han skulle selge bildene til folk som ville skade meg. De ville framstille meg som en dårlig engel, og var villige til å betale opptil 5 millioner dollar. Da forsto jeg at han forsøkte å utpresse meg, forklarer hun.

GODE ENGLER: Lucy Liu, Drew Barrymore og Cameron Diaz ankommer Hollywood-premieren på "Charlie\'s Angels: Full Throtle". Toppløsfotografen skal ha truet Diaz med dårlig pr i forbindelse med filmlanseringa. Foto: SCANPIX/REUTERS
GODE ENGLER: Lucy Liu, Drew Barrymore og Cameron Diaz ankommer Hollywood-premieren på "Charlie\'s Angels: Full Throtle". Toppløsfotografen skal ha truet Diaz med dårlig pr i forbindelse med filmlanseringa. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Tiltalen om utpressing ble frafalt, men Rutter risikerer fortsatt opptil seks års fengsel etter den to uker lange rettssaken.

Ber om erstatning

De omstridte toppløsbildene har gått verden over i forskjellige magasiner og ukeblader, og Rutter skal ha fått over 30 millioner kroner. Ifølge Diaz har fotografen forfalsket hennes signatur på en kontrakt som gir ham rettighetene over bildene, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg har aldri skrevet navnet mitt på den måten, fastslår 32-åringen.

Diaz har også saksøkt ham i sivil rett, og ber om erstatning for skadene bildene har forvoldt henne.

Slo gjennom med Jim Carrey

Den da ukjente 19-åringen drømte om å bli modell og skuespiller, og håpet at puppebildene kunne komme på trykk i en europeisk publikasjon. Iført nettingstrømper og lærstøvler poserte hun friskt - på et av bildene holder hun en mannlig modell i halslenke.

- Jeg var redd for at kjæresten min ikke skulle like at jeg poserte toppløs, innrømmer Diaz som fikk sitt filmgjennombrudd med «Masken» sammen med Jim Carrey to år etterpå.

Forsvarsadvokaten understreket at Diaz har opptrådt lettkledd ved flere anledninger når det har fremmet karrieren hennes:

- Charlie\'s Angels var en sexy film, ikke sant?

- Takk skal du ha. Jeg antar det, svarte Diaz.

<B>MÅ SVARE I RETTEN: John Rutter ankommer rettssalen med advokat Mark Werksman (venstre).