«IKKE LISTHAUG»: Artikkelforfatteren skrev et innlegg der han ba statsminister Erna Solberg (H) om ikke å ta med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i den nye regjeringen sin. Her er de to fotografert i New York i fjor høst. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
«IKKE LISTHAUG»: Artikkelforfatteren skrev et innlegg der han ba statsminister Erna Solberg (H) om ikke å ta med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i den nye regjeringen sin. Her er de to fotografert i New York i fjor høst. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Debatt: Valg 2017

Jeg setter et stort spørsmåltegn ved påstanden om at minoriteter aldri har hatt det bedre i Norge

Det er min rett å uttrykke mine meninger uten å bli utsatt for hat og diskriminering.

Meninger

I Dagbladet 2. oktober svarte FpU-erne Johan N. Hertzberg og Adrian Smith Stenberg på mitt innlegg fra 18. september i samme avis. Innlegget mitt var et personlig ønske og råd til Erna Solberg angående sammensetningen av hennes neste regjering.

Simon Frigessi di Rattalma
Simon Frigessi di Rattalma Vis mer

Jeg er selvfølgelig enig med Hertzberg og Stenberg i at det er viktig å ha en åpen debatt om sentrale temaer i samfunnet vårt. Jeg går ut fra at de to også er enige med meg i at enhver offentlig debatt må skje innenfor rammer av respekt for andre mennesker.

Jeg setter et stort spørsmåltegn ved påstanden deres om at minoriteter aldri har hatt det bedre i Norge. I august publiserte Antirasistisk Senter rapporten «Vi vil ikke leke med deg fordi du er brun – en undersøkelse av opplevd rasisme blant ungdom» med fokus på ungdom med minoritetsbakgrunn, som viser at disse opplever rasisme på alle samfunnsarenaer.

Det er nå ca. en måned siden valget, siden da har både jeg og en annen AUF-er med annen etnisitet blitt hetset på nett for å delta i demokratiet. Jeg ble blant annet hengt ut på Human Rights Service, Hegnar.no og Document.no og på flere grumsete og mørke innvandrings- og utlendings-fiendtlige sider på Facebook for innlegget jeg skrev her i Dagbladet 18. september.

Mange av kommentarene og meldingene jeg fikk var ikke ansvarlige motinnlegg i avisen som Hertzbergs og Stenbergs. Svarene jeg fikk var blant annet «Se til helvete å kom deg tilbake dit du kom fra dust» og «er det noen som kan sende han der abdul auf-spiren ut av landet» etc.

Nå har jo også HRS gått ut med oppfordringen om at folk skal ta snikbilder av muslimers atferd i Norge. For et par dager siden ble en svensk, mørkhudet professor bryskt avkrevet legitimasjon i Bergen helt uten begrunnelse.

Det er min rett å uttrykke mine meninger uten å bli utsatt for hat og diskriminering. Vi må arbeide med de aktuelle etatene og organisasjonene for at de må bli mye bedre enn de er i dag, fra skolen til politiet, fra offentlige medier til regjeringen. Og – regjeringen kan ta det første skrittet, nemlig å kvitte seg med den ministeren som bidrar til økt polarisering i debatten gjennom språk og handling.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.