Mindre krangling: Partiene må samarbeide om å få Stavanger ut av uføret, mener Christian Wedler. Foto: © Sindre Ellingsen / Samfoto
Mindre krangling: Partiene må samarbeide om å få Stavanger ut av uføret, mener Christian Wedler. Foto: © Sindre Ellingsen / SamfotoVis mer

Jeg setter foten ned for det tullet dere holder på med

Vi som er glad i Stavanger får vondt av å se to av de store partiene som åpenlyst krangler om snøen som falt i fjor, mens byen er i krise og trenger nye løsninger for å komme ut av uføret.

Meninger

Nå har kranglingen mellom Høyre og Ap gått for langt. Først et innlegg fra listekandidat fra Høyre om at Ap ikke har andre løsninger enn Høyre - uten å snakke om egne løsninger. Poenget da var at Stavanger Ap ville bli kalif i Stavanger uten annet formål enn å bli kalif. Så kom Ap på banen og begynte å krangle om hvem som har gjort og sagt ting de siste 20 årene i Stavanger. Så svarte Høyre med å fortelle at Ap ikke kan telle skikkelig.

Nå må noen si stopp til både Høyre og Ap. Jeg setter foten ned for dette tullet som dere holder på med. Vi som er glad i Stavanger får vondt av å se to av de store partiene som åpenlyst krangler om snøen som falt i fjor, mens byen er i krise og trenger nye løsninger for å komme ut av uføret. Mens Ap og Høyre i media driver på med finregning på hvem som har færrest nye på listen, så sitter det folk hjemme og finregner på om de har råd til å fortsette å bo i den dyre boligen. Hva er det Høyre og Ap holder på med?

Jeg ber innstendig både Høyre og Ap i Stavanger om å slutte å krangle i avisene om slike uvesentligheter. Stavanger er inne i en krevende tid, og vi politikere må komme sammen om å finne løsninger. Fokuset må være hvordan vi skal få Stavanger tilbake til vekst og hvordan vi skal fornye Stavanger. Det vil kreve samarbeid og politiske løsninger fra ulike partier.

Frp har noen av løsningene for hvordan vi kan få det på plass. Jeg inviterer dere andre til å legge deres forslag sammen med våre - og innlede et samarbeid. Frp mener at vi både må arbeide for økt oljeaktivitet og nye næringsbein for Stavanger. Nye næringer ved siden av oljen - ikke istedenfor, som vi hører de ekstreme partiene tar til ordet for.

Frp er opptatt av at vi i Stavanger må presse nasjonale myndigheter om å tillate mer oljeutvinning og oljeleting på norsk sokkel. Jeg håper at Høyre og Ap kan være med på en konkret plan på hvordan vi i Stavanger skal påvirke at det blir gjeldende politikk i Oslo. Det vil kreve en solid jobb både fra Ap, Høyre og fra Frp. Slutter dere å krangle, kan vi få det til.

I tillegg må vi bidra til at det bygges opp nye næringer i Stavanger. Vi vil prioritere der hvor Stavanger og vår region har et naturlig fortrinn. Tidligere har Frp snakket om mat, reiseliv og teknologi. Andre har snakket om helse som et mulig nytt næringsbein. Kan vi ikke heller forsøke å samarbeide om dette? Jeg er overbevist om at dersom vi i Stavanger klare å få på plass alle aktører innenfor de ulike næringene, så klarer vi å få frem en ønskeliste av tiltak som må på plass for å skape vekst. Noen tiltak har Frp, andre tiltak har nok de andre partiene. Sammen kan vi komme oss ut av dette uføret som Stavanger er havnet i. Krangler dere videre, så er Stavanger dømt til å tape.

Hva mener du? Del det du har på hjertet under Lokale meninger!