- Jeg skal aldri snakke om Downs igjen

Nå vil Tore Sagen møte Milla og Aleksander.

FIKK KRITIKK: Aleksander Helmersberg kritiserte Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim for å ha tullet med Downs Syndrom i torsdagens utgave av «Radioresepsjonen». Nå skal de tre radiovertene møte Helmersberg og datteren Milla. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FIKK KRITIKK: Aleksander Helmersberg kritiserte Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim for å ha tullet med Downs Syndrom i torsdagens utgave av «Radioresepsjonen». Nå skal de tre radiovertene møte Helmersberg og datteren Milla. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Aleksander Helmersberg torsdag kveld hørte på Radioresepsjonen på NRK, reagerte han.

I programmet spøkte programlederne Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen om at mennesker med downs er mer kåte enn vanlige folk.

Helmersberg, som selv er far til Milla (3), som har Downs Syndrom, skrev da et innlegg på Facebook hvor han kritiserte komikere som spøker om syndromet. Innlegget har nå blitt delt over 300 ganger.

• Les hele innlegget her!

- Vi har lagt oss flate Fredag formiddag sa redaksjonssjef i underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind, til Dagbladet at Radioresepsjonen legger seg flate for kritikken.

- Radioresepsjonen er i stor grad improvisert radio, og noen ganger kan man trå feil. Det gjorde vi nå, og beklager det selvsagt. Det er aldri meningen å såre noen grupper i samfunnet, sa han da.

I etterkant la også Tore Sagen ut følgende melding på Twitter:

«Vi har lagt oss flate, jeg skal aldri snakke om Downs igjen og møter gjerne både Alexander og Milla (uten Dagbladet på slep)», skriver han.

Helmersberg avsluttet innlegget sitt med å invitere Sagen-brødrene og Tjøstheim til et møte med ham selv og datteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer