«Jeg skal ikke drive bordell i himmelen»

Da bordellmamma Bente Lyon (48) ringte Tv-pastoren Egil Svartdal, og bad om besøk av en sjelesørger, var det ikke fordi hun tviler på om hun kommer til himmelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg føler meg trygg på å bli mottatt med åpne armer. Gud må ha fått med seg alt det gode jeg har gjort for mennesker også. Jeg skal ikke drive bordell i himmelen. Jeg ser mer for meg en assistentjobb, sier Bente Lyon til Dagbladet.

Vi møter henne sammen med Tv-pastor Egil Svartdal på Bristol Hotel. I kveldens «Tv-pastoren» på Tv2 besøker Svartdal Bente Lyon hjemme i Tofte i Hurum.

Åpnet seg

-  Hvis jeg sier at jeg ikke hadde fordommer da jeg skulle besøke Bente ville jeg vært overlegen. Det er ikke hver dag en horemamma ringer og ber om et pastorbesøk. Det viktigste er at hun ikke oppfattet meg som fordomsfull, sier Egil Svartdal til Dagbladet. I kveldens episode ønsker Bente Lyon at Svartdal skal be for seg og sin datteren.

-  Jeg turte å åpne meg, og grine. Etterpå var jeg helt utmatta, men varm og trygg. Jeg har fulgt med Egil på tv, og lenge hatt lyst til å møte han. Han tar seg av de svarte fårene, og jeg følte vel at jeg passet inn. Datteren min betyr alt for meg, og jeg bekymrer meg mest for den medfart mitt liv har påført henne. Det er jo bare jeg som har gjort noe galt, sier Bente Lyon.

Hallikdømt

Lyon forteller at hun har vært personlig troende i alle sine tjue år som horemamma og prostituert. I januar i fjor ble hun dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha drevet seks bordeller. Hallikdommen var slutten på karriere i sexbransjen, men Bente Lyon mener hun skapte anstendige arbeidsforhold for prostituerte, og hjalp mange til et bedre liv. Ankesaken pågår ennå. I mai ønsker hun å gi ut boka «Horemamma, mine intime betroelser».

-  Jeg tror det er grunnleggende for oss alle å kunne bekjenne våre gjerninger, ta ansvar og be om tilgivelse. Dette er et åndelig behov uavhengig om man er personlig religiøs, sier Svartdal. Samtidig som han er tv-pastor på Tv2 er han leder av Filadelfia pinsemenighet i Oslo.

TIL HIMMELEN: Bente Lyon (48) har aldri tvilt på om hun kommer til himmelen. I kveldens «Tv-pastoren» søker hun sjelesorg hos pastor Egil Svartdal. Foto: Nina Hansen
TIL HIMMELEN: Bente Lyon (48) har aldri tvilt på om hun kommer til himmelen. I kveldens «Tv-pastoren» søker hun sjelesorg hos pastor Egil Svartdal. Foto: Nina Hansen Vis mer

-  Det er veldig viktig for meg å skille rollene, selv om det ofte er vanskelig, innrømmer Svartdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer