- Jeg skal ikke sitte der med artige t-skjorter på

Johan Golden om å ta over etter Knut Nærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste fredag er det duket for sesongpremiere på det folkekjære humorprogammet «Nytt på Nytt». Knut Nærum kunngjorde tidligere i år at han, etter 16 år som fast paneldeltaker, skulle forlate programmet.

Det ble også kjent at ingen ringere enn Johan Golden skulle overta Nærums stol, som har vært sentrum for satire og morsomme t-skjorter i mange sesonger.

I den skjette episoden av Dagbladet-podcasten «Alt du sier er feil, Espen», drar programlederne Kristopher Schau og Espen Thoresen på besøk til «Nytt på Nytt»-aktuelle Johan Golden.

- Bedre betalt i TV 2 De tre gutta har kjent hverandre i mange år, fra tida da Golden jobba i NRKs «U».

I en samtale prega av mimring om flaue hendelser, karrieresteg og mye latter, graver de opp fortida over pils i Goldens umøblerte hage.

Golden forteller i podcasten at han ikke satser på å bli den nye Nærum.

- Jeg har egentlig ikke funnet ut av det ennå. Men jeg skal ikke sitte der med artige t-skjorter på. Jeg har fått parkeringsoblat til bilen i hvert fall, ler han.
 
Når det kommer til hvorvidt jobben bringer prestisje og store lønninger, skuffer han de spørrende kameratene.

- Jeg får mindre betalt nå enn av TV 2, sier komikeren.

- Verste jeg har gjort I podcasten får vi høre om alt det rare de tre har gjort både alene og sammen. Mye i forbindelse med tv-innspillinger.

- Vi hadde vært på scenen og hatt «Fjernsynskjøkken». Atle (Antonsen, jour. anm) lagde noe fisk med snøfreser. Den freste gode deler med fisk, også ut på de som var der. Dette var på høgskolen i Bodø. Fisken traff i tillegg noen monitorer, og jeg fikk høre det ett og et halvt år seinere at de monitorene fortsatt lukta fisk, ler Golden.

Det er imidlertid ikke denne hendelsen han kvier seg mest for å tenke tilbake på. I podcasten forteller han om gangen de skulle modernisere barnespøken «ringstikk», der man ringer på en dørklokke for å løpe vekk. Denne gangen var derimot planen å stå igjen på dørterskelen, uten å si et eneste ord.

- Det er det verste jeg har gjort på tv. Vi gjorde det i et villastrøk på Nordstrand, og hun ene dama ble så redd at hun gjemte seg i kjelleren og ringte etter naboen. Han kom løpende med balltre, og vi måtte være raske på å vise fram kameraene, forteller komikeren og ler.

Vil du høre mer om Golden og veien hans fram mot «Nytt på Nytt», samt ville historier fra hele gjengen, kan du lytte til podcasten øverst i saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer