MGP-finalen

Jeg skal spise katt og kanin, men la meg slippe løvetann

Men bare gi meg en Sobral, først - jeg mener Sobril.

EN SEIER FOR DET ENKLE: Fortjent, men noe overraskende gikk Salvador Sobral og Portugal til topps i den europeiske MGP-finalen med «Amar Pelos Dois». Vi ga låta terningkast 5, den er myk som fløyel og døt som nektar. Her ser vi Sobral sammen med sin søster, som har skrevet sangen. Foto: NTB Scanpix
EN SEIER FOR DET ENKLE: Fortjent, men noe overraskende gikk Salvador Sobral og Portugal til topps i den europeiske MGP-finalen med «Amar Pelos Dois». Vi ga låta terningkast 5, den er myk som fløyel og døt som nektar. Her ser vi Sobral sammen med sin søster, som har skrevet sangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Portugal, Portugal - for en maktdemonstrasjon. Salvador Sobral sanket 12-ere på 12-ere fra juryene. Det er det ikke noe å si på. «Amar Pelos Dois» er en honningmarinert fløyelsperle - å høre den er som å legge seg i myk, myk seng og bare synke dypt og drømme søtt. På det 49. forsøket i en MGP-finale fikk Portugal endelig seier og 758 poeng - over 100 poeng mer enn Bulgaria på 2. plass - begge låtene blant de beste i årets MGP-finale.

Jeg gikk hardt ut, full av et ungdommelig hovmod jeg burde være voksen nok til å vite at jeg ikke bør ha, og proklamerte på forhånd Italia som vinner av MGP 2017. Jeg lovte å spise «katt og kaniner og en eng med løvetann», som Lillebjørn Nilsen synger.

Katt og kaniner skal jeg klare, men noe ku er jeg ikke - langt mindre vegetarianer, så enga og løvetannen lar jeg ligge. For den kjærlighetssyke katta til naboen som holder meg våken om nettene, er dagene talte. Gjør jeg alvor av mine løsslupne uttalelser, risikerer jeg Noah og dyrebeskyttelsen på nakken - men det skal jeg nok takle.

Jowst leverte, det står det respekt av. Norge gjorde det bedre enn jeg hadde forventet og endte på 10. plass. Vi fikk jevnt med poeng, og 12 poeng fra Tyskland, da! Fagjuryene i de ulike landene var overraskende samstemte: Portugal, Bulgaria, Italia, Romania og Sverige fikk hele tiden høye poengsummer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer