«Jeg skal tilbake til London fordi mannen min jobber der»

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg skal tilbake til London i neste måned. Jeg tilbringer mye tid der fordi mannen min jobber der og plateselskapet mitt, EMI, er i London, sa en gråtkvalt Diana Ross til CNNs Larry King torsdag kveld amerikansk tid.

Dianas mann, nordmannen Arne Næss jr., gikk selv ut på norsk tv og opplyste at han ville skilles før sommeren. I etterkant kom det fram at Diana ikke hadde fått vite om mannens planer før han snakket med media i Norge. Etter samtalen med Larry King virker det som om Diana ikke har akseptert at det er snakk om en skilsmisse. Hun refererte iallfall til «min mann» flere ganger da hun forsøkte å forklare amerikanske tv-seere hva som hadde skjedd på Heathrow i London. Diana Ross ble arrestert og holdt tilbake i fem timer onsdag.

Fingeravtrykk

Hos politiet ble hun fotografert, og det ble tatt fingeravtrykk.

- Som om jeg var en farlig kriminell. Jeg ble ikke anklaget for noe, men fikk en slags advarsel. Jeg vet ikke riktig hva det var. Det eneste jeg tenkte på, var barna mine, særlig mine sønner på 11 og 12 år. Og på hva de fikk vite hjemme i USA, sa Diana.

Det var en åpenbart opprørt Diana som satt i studio i New York og samtalte med King som satt i Los Angeles. Hun var på randen av å begynne å gråte hele tida, hun var urolig og hadde problemer med å høre hva King sa, og problemer med å konsentrere seg.

Det så ikke ut som om divaen spilte et hulkende offer. Diana Ross var i en slags sjokktilstand etter at en kvinnelig sikkerhetsvakt hadde stoppet henne på Heathrow og tatt henne på brystene og intime steder.

Befølt

- Metalldetektoren gjorde utslag, og jeg ble tatt til side. Sikkerhetsvakten tok flere ganger på brystene mine, tok meg mellom beina og på rumpeballene. Det var forferdelig ubehagelig. Jeg ville klage, men ingen hørte på meg. Derfor ble jeg så rasende, sa Diana.

- Kommer du til å saksøke vaktene? spurte King.

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg skal snakke med mine advokater om saken, men jeg vil ikke sette i gang noe bråk. Jeg reiser så mye og vil leve i fred med sikkerhetsvakter på flyplasser, svarer en litt forvirret Ross.

Så forteller Diana at hun i strålende humør skulle vende hjem til USA etter å ha laget en video til den nye cd-en sin. Hun var på vei til Concorden, som skulle lette fra London klokka 10.15.

Bodysuite

- Det var fullt og folksomt foran sikkerhetsvaktene. Jeg hadde på meg en bodysuit, med en stor metallbeltespenne og metallknapper på jakka min. Jeg er vant til å reise, men fordi det var så travelt, gikk jeg gjennom metalldetektoren, og den ga utslag. Da kom denne kvinnen og spredte armene og beina mine foran alle menneskene. Det var virkelig ydmykende, fortalte Diana og innrømmer at da sikkerhetsvakten tok på brystene hennes, reagerte hun ved å gjøre det samme.

BRUDD: Før sommeren sa Arne Næss at han ville skilles, men Diana Ross omtaler ham fortsatt som sin mann.