- Jeg skammer meg over å være Ap-politiker!

Maria Amelies sak er ingen enestående sak.

STOR STØTTE: Demonstrasjon til støtte for Maria Amelie i Oslo torsdag kveld. Innleggsforfatteren, som er lokalpolitiker for Ap, mener partiet umyndiggjør seg selv.

Foto: Scanpix
STOR STØTTE: Demonstrasjon til støtte for Maria Amelie i Oslo torsdag kveld. Innleggsforfatteren, som er lokalpolitiker for Ap, mener partiet umyndiggjør seg selv. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PAPIRLØSE: Jeg er 21 år og sitter som formannskapsrepresentant for Ap i Lillehammer, kommunen der Maria Amelie ble arrestert. Politiets utlendingsenhet hevder at «pågripelsen foregikk uten dramatikk». Er det udramatisk at åtte politimenn møter opp for å arrestere en 25 år gammel jente som ikke har gjort noe verre enn å mangle papirer på sin eksistens? Og er det udramatisk å bli nektet å hente sakene sine, fratatt mobiltelefon, kledd naken og kroppsvisitert som en farlig kriminell?

Maria Amelies sak er ingen enestående sak. SSB har anslått det til å være 18 000 ulovlige innvandrere i Norge. Disse menneskene er fritt vilt for enhver arbeidsgiver som vil utnytte dem som svart arbeidskraft, og de kan ikke henvende seg til myndigheter om de blir utsatt for overgrep uten selv å risikere å bli arrestert. De har ingen rett til skole og utdanning, å ha en bakkonto eller ethvert annet privilegium vi statsborgere tar for gitt. Ved å sende ut Maria Amelie, signaliserer norske myndigheter at de ikke er interessert i å bedre vilkårene for tusenvis av mennesker som lever uten rettigheter i Norge i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer