DEBATT

Jeg skammer meg over å dele yrke med deg

Det hjelper ikke å gjenta et poeng mange ganger om det ikke er sant

OSLO: Pegida protestmarsj rundt og utenfor rådhuset i Oslo mandag kveld. I front Max Hermansen er leder av den norske avdelingen av den islamkritiske gruppen Pegida. Pegida er mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
OSLO: Pegida protestmarsj rundt og utenfor rådhuset i Oslo mandag kveld. I front Max Hermansen er leder av den norske avdelingen av den islamkritiske gruppen Pegida. Pegida er mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er samfunnsfagslærer som deg, Max Hermansen, og jeg skammer meg virkelig over at du også er samfunnsfagslærer.

I innlegget ditt fra 20. Januar prøver du å komme med et tilsvar til Astrid Hauge Rambøls kommentarer til deg fra tidligere, men du viser at du ikke egentlig er villig til dialog om dette. Når det kommer til kvinnelig omskjæring så viser Rambøl til at dette ikke er et religionsproblem, men et regionalt problem, hvor vi i Norge har innvandrere fra mange av de landene som praktiserer dette, mange av disse landene som er majoritetskristne og hvor mange av de som kommer til Norge er kristne. For eksempel Eritrea og Ethiopia som Rambøl viser til. Land som vi mottar langt flere antatte kristne fra enn antatte muslimer. På tross av dette så påstår du, uten dokumentasjon, at det er nettopp somalierne som gjør dette mest i Norge. Det er lite trolig at dette kan stemme ut i fra hvor vanlig fenomenet er i land vi mottar flere innvandrere fra.

Du påstår i det samme avsnittet at sunni-muslimer er en religion, en slurvefeil, men ikke en som burde komme fra en lærer som er så opptatt av dette. Sunni-islam er retningen innen islam du lette etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.