Odd Magnus Williamson leder Amanda:

- Jeg skammer meg

Odd Magnus Williamson skal lede kveldens Amandapriseutdeling. Han forteller om sin store manus-drøm, som holdt på å gå i vasken på grunn av corona. Williamson sier også at han endelig forstår sitt ansvar som hvit mann under rasisme-oppgjøret.

ROAST: Odd Magnus Williamson skal lede Amanda-prisen 2020. Han kommer til filleriste publikum med kjærlighet, sier han. Foto: Espen Solli.
ROAST: Odd Magnus Williamson skal lede Amanda-prisen 2020. Han kommer til filleriste publikum med kjærlighet, sier han. Foto: Espen Solli. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAUGESUND (Dagbladet): Skuespiller og komiker Odd Magnus Williamson skal lede kveldens Amanda-sendingen i Haugesund, som for første gang siden 2005 sendes på NRK. Prisutdeling vil i år foregå med 170 mennesker publikum, men Williamson ser ikke på det som et problem.

- Det er hadde selvfølgelig vært fint med et stort publikum som ler, enn et lite et. Men vi skal jo han en annen tilnærming i år, sier Williamson til Dagbladet.

Han forteller han kommer til å «roaste» og vitse med både de nominerte og inviterte.

- Det er viktig at vi tuller litt med hverandre, og anerkjenner de dårlige filmene også. Det vil også vært rart for meg å lage en glamorøs Amandapris under denne tiden. Det er er dramatiske tider, og filmbransjen går en usikker framtid i møte. Derfor har jeg gått den andre veien hvor vi skal fillerister hverandre, med kjærlighet, sier han.

Coronasmitte under innspilling

Williamson var i full gang med innspillingen av filmen «Ingenting å le av», der han har skrevet manus og også spiller hovedrollen. Filmen er inspirert av midtlivskrisen Williamson opplevde da han som 35-åring mistet jobben som komiker i TVNorge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.