-Jeg skjelver og det gjør jeg vanligvis aldri

Hot Club de Norvège skulle spilt konsert i terrorbyen Mumbai.

(Dagbladet.no): - Jeg skjelver og det gjør jeg vanligvis aldri. Dette er noe av det verste jeg har vært med på, sier Jon Larsen. Han og den norske jazzgruppa Hot Club de Norvège sitter nå på et hotell sentralt i New Dehli. De får ikke gjennomført sine planlagte konserter i Mumbai. Bandet har fått råd av ambassaden om å holde seg i ro på hotellet.

En nordmann er blant de skadede etter onsdagens mange og tilsynelatende koordinerte terrorangrep i den indiske byen Mumbai. Seks utlendinger skal være drept i angrepene så langt.

- Det er ganske anspent stemning rundt her. Vi er jo midt i en turne som skulle gått India på kryss og tvers og vi skulle spilt to konserter i og rundt Mumbai, sier bandlederen Larsen på telefon fra New Dehli. Han forteller at begge konsertene er avlyst fordi politiet har lagt ned forbud mot ansamling av større folkemasser.

Jon Larsen og resten av bandet følger med på nyhetene fra sekund til sekund. Det samme gjør alle rundt dem.

- Hvor enn vi går så står folk og følger med på nyhetene. Det er lite som minner om det vanlige, livsglade India, sier Larsen.

- Vi håper på det beste for de gislene som er igjen, sier en beveget Larsen til Dagbladt.no

Tom Gravlie fra Rikskonsertene er også i India. Han har hovedansvar for norske artister i India - Vi skulle egentlig spilt på en utescene ved hotellet Taj Landsend på søndag, forteller turnemanager Gravlie. Han opplyser videre at Hot Club de Norvège skulle overnattet på Taj Landsend. Hotellet er ikke rammet av terrorakjsonene.

Jon Larsen kan bekrefte at alle i bandet er ved god helse og at de ikke er rammet direkte av det som har skjedd i Mumbai.

Hot Club de Norvège: Bandet befinner seg i New Dehli, men er beveget over situasjonen. - Vi håper på det beste for gislene, sier bandleder Jon Larsen
Hot Club de Norvège: Bandet befinner seg i New Dehli, men er beveget over situasjonen. - Vi håper på det beste for gislene, sier bandleder Jon Larsen Vis mer