REKLAME-ROBYN: Robyn slår et slag for miljøbiler i en ny reklamefilm for Volvo. Foto: Volvo
REKLAME-ROBYN: Robyn slår et slag for miljøbiler i en ny reklamefilm for Volvo. Foto: VolvoVis mer

- Jeg skjønner at det egentlig er best å ikke kjøre bil i det hele tatt

Likevel er Robyn med i Volvos hyllede og utskjelte reklamerekke.

(Dagbladet): Mens Telenor og DNB har brukt henholdsvis Little Steven og George Clooney for det de har vært verdt i reklameøyemed her hjemme, har svenske Volvo fått voldsom oppmerksomhet med sine reklamefilmer med tøyelige Jean-Claude Van Damme og nasjonalromantiske Zlatan Ibrahimovic.

I kveld har bilprodusenten premiere på en ny kampanje med den svenske artisten Robyn. Ifølge svenske medier får artisten et millionbeløp for reklamekampanjen.

I et intervju med Dagens Industri forklarer Robyn hvorfor hun stiller opp for Volvo.

- Jeg liker å kjøre bil. Jeg gjør det hele tiden. Samtidig er jeg en miljøbevisst person som skjønner at det egentlig er best å ikke kjøre bil i det hele tatt. Hva skal man gjøre da? Det her [å være med i Volvo-reklamen] er en måte å faktisk formidle at man som menneske ikke kan leve et miljøvennlig liv akkurat nå. Mange har angst for nettopp det. Vi sitter fast i en verden som videreutvikler eksisterende systemer som allerede fra begynnelsen av ikke var miljøvennlige, og jeg tror ikke at vi kan slutte å leve eller gå tilbake til 1800-tallet og ta fram hesten og kjerra. Jeg tror at teknologien kommer til å ta oss inn i en ny æra der vi i det minste kan begrense skadene av CO2-utslipp, sier Robyn, som for tiden også er aktuell med et minialbum i kompaniskap med Röyksopp.
Tidligere i år fikk Volvo kritikk for å hyre inn nasjonalikonet Zlatan, som blant annet har skrytt av å ha kjørt fra politiet.

- Volvo vil være nedtonet og er opptatt av miljøspørsmål og sikkerhet, mens Zlatan kjører Ferrari og Porsche og skryter i boka si om da han kjørte fra politet i 325 kilometer i timen. Han har også sagt at han liker kongen fordi kongen har kjørt for fort. Jeg lurer på hvordan Volvos syn på trafikksikkerhet sammenfaller med Zlatan sitt, sa bileksperten Håkan Matsson i Dagens Industri.

Mens Zlatan kjørte rundt i en Volvo XC70, er det miljøbiler Robyn slår et slag for.