SOMMER I BERGEN: Bergen er en fin by, for all del, men dets folk er i ferd med å regne bort. All ære til turistene som våget seg ut i Bergen i går. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SOMMER I BERGEN: Bergen er en fin by, for all del, men dets folk er i ferd med å regne bort. All ære til turistene som våget seg ut i Bergen i går. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Jeg skjønner ikke at folk gidder å bo utenfor Sør- og Østlandet, ærlig talt

Når Bergen setter ny nedbørsrekord - da er det ille, da.

Meninger

«Vestlandet har hatt et forferdelig nitrist sommervær helt siden slutten av juni», skrev Stormgeo i går, samtidig som komiker Rune Bjerga la ut annonsen «Vestlandet gis bort» på Finn.no.

Dere har min fulle sympati. Jeg husker at jeg nærmest kunne sitte med polvottene på bare for å få tatt en utepils i Trondheim.

Så flytta jeg til Oslo.

Jeg visste ikke at det fantes så bra vær i Norge, det er jo rene syden her nede på Sør- og Østlandet. Vet resten av landet egentlig det?

Jeg visste ikke det da jeg satt 19 sommere der oppe og regna bort.

Bergen hadde fire dager uten regn i juli. Fire. Og det var den verste juli-måneden siden 1970. Vi har ikke akkurat hatt drømmesommeren i Oslo i år heller, men det får være måte på hva en nordmann skal tåle.

En av mine venner har vært så dum å ta seg jobb i Bergen i sommer, og ettersom jeg er en god venn, sendte jeg henne denne Twitter-meldingen fra @meteorologene i går:

Jeg la til: «ha ha, når Bergen setter ny nedbørsrekord, da er det ille, da».

«DET ER DET JEG PRØVER Å FORTELLE DEG. Jeg dør her borte», var svaret.

Tok en sjekk med familien der oppe i nord i dag også, bare for å sjekke om polvott-minnene fra Trondheim var å svartmale trønderværet.

«Har itj bare vorre dårlig nei. Har hatt varme fine daga og. Æ vil si en typisk trøndersommer», lyder dommen.

Det er press nok på boligmarkedet i Oslo allerede, om ikke alle skal finne ut av dette, men en typisk sommer her nede er ikke bare noen få finværsdager.

«På Sørlandet har det vært godt over 200 flere timer med sol enn på Vestlandet og i Nord-Norge», skriver Yr om sommeren i år.

Jeg er trønder og værflyktning her i sør.

Det kan du bli også.