- Jeg skriver hatbrev og hatmail

Rapper Lars Vaular (26) forteller om sin kreative prosess i ny reklamevideo.

(Dagbladet): I forrige uke ble Adidas sin største kampanje gjennom tidene lansert. «all adidas» har lidenskap som tema, og skal vise merkets mangfold gjennom en fusjon av sport, musikk og mote.

Internasjonalt frontes kampanjen av David Beckham, Lionel Messi og Katy Perry. Her hjemme er det rapperen Lars Vaular, Melodi Grand Prix-vinner Stella Mwangi, bokser Cecilia Brækhus og danser Alexandra Joner som er kampanjens ansikt.

Over kan du se reklamevideoen.

Musikk og tekst som lidenskap - Min lidenskap er først og fremst musikken. Det å uttrykke seg og se andre gjøre det, i stedet for å stenge alt inne. Det tror jeg kan være farlig. Det er godt å få snakket ordentlig ut, sier Lars Vaular (26) til Dagbladet.

Da har han nettopp våknet etter en lang natt i studio. Han er igang med sin neste plate, og liker best å jobbe da mørket har falt.

I reklamekampanjen forteller han om sin lidenskap - som er å skrive, som han igjen uttrykker gjennom musikken.
 
- Jeg skriver veldig mye. Skriver dikt, skriver prosa, hatbrev, hatmail, skriver ting vennene mine har gjort, som jeg syns er morsomt. Skriver, skriver, skriver og skriver, forteller Vaular i reklamefilmen.

Men da Dagbladet spør hva han skriver hatbrev og -mail om, viser det seg å ikke være en sannhet med modifikasjoner.

- Det er en spøk. Jeg sier det med et glimt i øyet, men det er kanskje ikke så lett å oppdage ettersom man ikke ser ansiktet mitt. Men det er kjempefint om folk tror at jeg gjør det. Og jeg har jo enda ikke utelukket at jeg gjør det, sier Vaular.

Skrev dikt i skjul I reklamefilmen forteller han også at han tror «folk har lyst til å høre noe de har lyst til å kjenne seg igjen i», og at han beskriver seg selv som «en historieformidler».

- Det er godt å skrive. Jeg har skrevet ut mye frustasjon og glede. Jeg skriver mye, men mye er også tankearbeid, sier Vaular.

- Hva er det beste du har skrevet?

SKRIVER, SKRIVER, SKRIVER:  Rapper Lars Vaular fronter en ny Adidas-reklame. Hans store lidenskap er musikk og å skrive. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
SKRIVER, SKRIVER, SKRIVER: Rapper Lars Vaular fronter en ny Adidas-reklame. Hans store lidenskap er musikk og å skrive. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Et dikt jeg skrev som sjuåring. Det het «ABC». Jeg husker det ikke, bare at det var jævla fett. Det handla sikkert om alfabetet, og jeg skrev det i skjul ved siden av en fotballbane mens de andre spilte fotball.

- Hvorfor skrev du i skjul?

- Det var sikkert ikke så kult å skrive dikt som sjuåring, sier Vaular, som forteller at han fortsatt skriver dikt. 

Fronter med ti år gammel jakke Adidas-kampanjen ble spilt inn for noen uker siden i Bergen, hvor Vaular ble fulgt av kamera gjennom en dag.

Rapperen sa ja til å være med fordi den «passet» ham.

- Jeg trenger ikke å gjøre noe, jeg er meg selv sånn jeg er til daglig. I tillegg handler den om det jeg holder på med - den kommer inn til meg, sier Vaular, som visstnok har på seg en ti år gammel jakke fra merket han promoterer i filmen.

PÅ SCENEN: Lars Vaular mener det er viktig å ikke stenge følelser inne. Gjennom skriving og muikk har han fått utløp for både glede og frustrasjon. FOTO: EIVIND KRISTENSEN/DAGBLADET
PÅ SCENEN: Lars Vaular mener det er viktig å ikke stenge følelser inne. Gjennom skriving og muikk har han fått utløp for både glede og frustrasjon. FOTO: EIVIND KRISTENSEN/DAGBLADET Vis mer