- Jeg skriver om feil jeg har gjort.

Kristin Halvorsen (SV) gir ut selvbiografi med politiske nederlag - like før valgkampen.

- Ærlig: Tidliger SV-leder og nåværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen lover en ærlig beretning fra maktens korridorer. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
- Ærlig: Tidliger SV-leder og nåværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen lover en ærlig beretning fra maktens korridorer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en ærlig historie sett fra mitt ståsted, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

I høst kommer den mangeårige SV-lederens politiske biografi.

Den vil i all hovedsak handle om det røgrønne prosjektet, og om hvordan hun fikk et uregjerlig protestparti til å bli et regjeringsparti, får Dagbladet opplyst.

SV-dronninga presenterte bokprosjektet under forlaget Cappelen Dammns høstlansering i dag, som Dagbladet streamet live.

Skummelt Overfor de oppmøtte presse- og forlagsfolkene medgikk hun at det er skummelt å skrive om det rødgrønne prosjektet mens det fremdeles pågår for fullt.

- Jeg har tatt nødvendig hensyn til at dett er så nær historie. Men boka er ærlig: Jeg skriver om feil jeg har gjort og også om vanskelige episoder, sier hun til Dagbladet.

Hun har blant annet har skrevet om nåværende SV-leder Audunn Lysbakkens avgang som statsråd i Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Dagbladet i januar at barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) i november bevilget 154 000 kroner til organisasjonen Jenteforsvaret. På søketidspunktet var Jenteforsvaret en undergruppe av SVs ungdomsparti, Sosialistisk Ungdom (SU).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer