<strong>- Ærlig:</strong> Tidliger SV-leder og nåværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen lover en ærlig beretning fra maktens korridorer. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
- Ærlig: Tidliger SV-leder og nåværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen lover en ærlig beretning fra maktens korridorer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg skriver om feil jeg har gjort.

Kristin Halvorsen (SV) gir ut selvbiografi med politiske nederlag - like før valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en ærlig historie sett fra mitt ståsted, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

I høst kommer den mangeårige SV-lederens politiske biografi.

Den vil i all hovedsak handle om det røgrønne prosjektet, og om hvordan hun fikk et uregjerlig protestparti til å bli et regjeringsparti, får Dagbladet opplyst.

SV-dronninga presenterte bokprosjektet under forlaget Cappelen Dammns høstlansering i dag, som Dagbladet streamet live.

Skummelt Overfor de oppmøtte presse- og forlagsfolkene medgikk hun at det er skummelt å skrive om det rødgrønne prosjektet mens det fremdeles pågår for fullt.

- Jeg har tatt nødvendig hensyn til at dett er så nær historie. Men boka er ærlig: Jeg skriver om feil jeg har gjort og også om vanskelige episoder, sier hun til Dagbladet.

Hun har blant annet har skrevet om nåværende SV-leder Audunn Lysbakkens avgang som statsråd i Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Dagbladet i januar at barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) i november bevilget 154 000 kroner til organisasjonen Jenteforsvaret. På søketidspunktet var Jenteforsvaret en undergruppe av SVs ungdomsparti, Sosialistisk Ungdom (SU).

Det endte til slutt med at han trakk seg som barne- og likestillingsminister.

SV-stempel Episoden er altså behørig omtalt i SV-dronningas politiske biografi.

- Har du tatt hensyn til det forestående valget?

- Nei. Hovedfokuset har vært mitt politiske liv og det rødgrønne prosjektet, som jo er en spennende historie i seg selv, sier Halvorsen.

Likevel: SV har i langt tid måtte tåle kritikk for at de står i skyggen av Arbeiderpartiet i regjeringen. Og Halvorsen sier til Dagbladet at boka vil avsløret et SV-stempel på en del saker som Arbeiderpartiet har fått beholde æren for fram til nå.          
- Det kan godt hende, ja, sier hun.

Liker motstand Halvorsen har skrevet boka sammen med politisk journalist Lilla Sølhusvik. NRK-journalisten bor i Madrid, men hun har pendlet til Norge regelmessig for å intervjue Halvorsen.

Sølhusvik berømmet i dag Halvorsen for at hun har oppfordret journalisten til også å nytte kilder som ikke «er de fremste i fanklubben».

- Jeg liker motstand. Motstand gjør oss sterkere, sa Halvorsen under pressekonferansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer