KOMMENTARER

Jeg skulle gjerne elsket dette magasinet

Altså.

VAKKERT: Altså har gode artikler og er et sympatisk prosjekt. Men det mangler sprengkraft.
VAKKERT: Altså har gode artikler og er et sympatisk prosjekt. Men det mangler sprengkraft. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Ambisjonene er skyhøye. Da Sigrid Bonde Tusvik og Ida Eliassen-Coker lanserte ideen om et folkefinansiert kvinnemagasin, var responsen umiddelbar og sterk. Før første nummer gikk i trykken, nådde de 4000 abonnenter og hadde samlet noen av bransjens dyktigste frilansere til redaksjonen. Altså ble nylig lansert med stor fest på Rockefeller i Oslo.

«Målet er å sette dagsorden hvert nummer, med å ta opp saker som ingen andre har», sa sjefredaktør Eliassen-Coker til Dagens Næringsliv i januar. Det har de ikke klart med første utgave.

Altså er et vakkert og lesverdig magasin. Istedenfor reklame er store billedflater viet ulike kunstverk av kvinnelige kunstnere. Over 132 sider tykt papir presenteres store intervjuer, reportasjer, småstoff og tips.

Vibeke Knoop Rachline har skrevet en sterk reportasje fra Gallarate, Roma og Paris om hvordan kvinners rett til abort er under press i Europa. Lisa Tønne har tatt rollen som «Klara Klok», denne gang om hvordan man skal forholde seg til bonusbarn og ekskjærester. Sunniva Rose har skrevet en interessant spalte om hvordan IT gikk fra å være et kvinneyrke til en gutteting. Line Tiller har skrevet en tankevekkende reportasje om hvordan verden generelt og kunstig intelligens spesielt er tilpasset menn. Intervjuene med instagrammer og komiker Maria Staveng, reineier Inga Biret Márjá Triumf og litteraturhussjef Susanne Kaluza er fine portretter av interessante kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer