Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle gjerne sett at Todd Terje var nominert, men jeg tror ikke jeg ville gitt bort en av plassene mine

Per Martinsen (48) fikk to Spellemann-nominasjoner.

FIKK TO NOMINASJONER: Teknopioneren Per Martinsen, aka Mental Overdrive, fikk to Spellemannominasjoner i dag. 
Foto: Truls Brekke
FIKK TO NOMINASJONER: Teknopioneren Per Martinsen, aka Mental Overdrive, fikk to Spellemannominasjoner i dag. Foto: Truls Brekke Vis mer

(Dagbladet): Todd Terje ga tidligere i år ut albumet «It's Album Time» - en utgivelse som har blitt rost opp i skyene såvel i Norge som i utlandet.

Men som Dagbladet kunne avsløre før helga, var ikke Todd Terje blant de Spellemann-nominerte som ble offentliggjort i dag. Han kunne nemlig ikke vurderes til nominasjon fordi han ikke var påmeldt.

Vil ha plassene selv I elektronika/dance-kategorien ble Kim Hiorthøy nominert for «Dogs» og Mental Overdrive fikk to nominasjoner, for «CYCLS» og «Everything Is Connected».

- Jeg skulle gjerne sett at Terje var nominert sammen med meg, sier artisten bak Metal Overdrive, Per Martinsen (48).

- Men jeg tror ikke jeg ville gitt bort en av plassene mine.

- Terje utgivelse er jo mye mer kommersiell enn mine, så han kunne sikkert vært nominert i popkategorien også, sier Martinsen.

Per Martinsen tror at Spellemann tradisjonelt sett ikke står så høyt i kurs blant elektronikaartister. At prisen rett og slett ikke blir sett på som så viktig.

- Vi retter jo blikket mer mot utlandet.

- Dette er første gang jeg nominerer mine egne plater. Jeg er nominert to ganger før, men da med utgivelser på andre selskap, sier Martinsen.

I Röyksopps divisjon Per Martinsen sier litt lattermildt at han ikke lenger har en så «punka attityd», at han er blitt eldre og mildere og synes det er stas å bli nominert. Han har aldri før fått en Spellemannpris, så dette kan være hans mulighet.

Per Martinsen setter Todd Terjes «It's Album Time» i samme divisjon som Röyksopps debutalbum «Melody A.M.» fra 2001.

- Terje har skapt overskrifter i inn- og utland og laget et ablum vi ikke har sett sidestykke til siden førsteplata til Röyksopp, sier Martinsen.

Musikkmagasinet Rolling Stone har innlemmet Todd Terje på lista over «The 25 DJs That Rule The Earth», foran blant andre Daft Punk.

Spellemann-styreleder Marte Thorsby sier til Dagbladet at hun synes det er synd at Todd Terjes «It's Album Time» ikke kunne vurderes til Spellemann-nominasjon.

- Jeg skulle gjerne sett at det hadde vært det, sa Thorsby før helga.

IKKE SPELLEMANN-NOMINERT: Todd Terje var nemlig ikke påmeldt, slik man må være. Foto: Christian Belgaux
IKKE SPELLEMANN-NOMINERT: Todd Terje var nemlig ikke påmeldt, slik man må være. Foto: Christian Belgaux Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media