DEBATT

Debatt: Stordalen-talen

Jeg skulle ønske de sa det rett ut

Enda en gang blir bildet om at jeg har like muligheter som gutta i klassen knust.

TALE: Petter Stordalen holdt en følelsesladd tale under den svenske Almedalsveckan. Her gikk hotellkongen til angrep på menn som undergraver kvinner. Video: Instagram/Petter Stordalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det starter ganske tidlig for oss jenter. Forståelsen av at vi mangler i deler av samfunnet. Kanskje skjer det når man ser opp på gatenavnene i bybildet og oppdager at nesten ingen er oppkalt etter kvinner. Eller når man begynner å lese i historieboka på skolen og ser at pensum i størst grad handler om menn. Eller når næringslivsledere sier helt tydelig at vi ikke har erfaring nok til å bli toppledere.

For det er det Jan Haudemann-Andersen sier rett frem i Dagbladet. At ledere trenger erfaring, og det har som oftest ikke vi kvinner. Scroller man litt lenger ned i artikkelen kan man lese Arthur Buchardt sin tydelige mening. I kjent mansplaining-stil forklarer han hvordan vi kvinner ikke har behov for å prestere og å bli målt, vi liker nemlig å ha et videre samfunnssyn, bredere samfunnsansvar og engasjement.

Enda en gang blir bildet om at jeg har like muligheter som gutta i klassen knust. Det som dessverre ikke blir knust er glasstaket som holder oss kvinner tilbake.

Jeg skulle ønske at Buchardt og Haudemann-Andersen hadde sagt rett ut at dette er for dårlig. Enda bedre om de hadde henvist til kvinnene det faktisk gjelder. Kvinnene i mellomlederposisjonene. De som ikke har nok erfaring. De som ikke har behov for å bli prestert og målt. For de sitter helt sikkert med svar. Svar som kanskje ikke passer inn i virkelighetsbeskrivelsen som leveres i Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer