Debatt: Stordalen-talen

Jeg skulle ønske de sa det rett ut

Enda en gang blir bildet om at jeg har like muligheter som gutta i klassen knust.

TALE: Petter Stordalen holdt en følelsesladd tale under den svenske Almedalsveckan. Her gikk hotellkongen til angrep på menn som undergraver kvinner. Video: Instagram/Petter Stordalen Vis mer
Meninger

Det starter ganske tidlig for oss jenter. Forståelsen av at vi mangler i deler av samfunnet. Kanskje skjer det når man ser opp på gatenavnene i bybildet og oppdager at nesten ingen er oppkalt etter kvinner. Eller når man begynner å lese i historieboka på skolen og ser at pensum i størst grad handler om menn. Eller når næringslivsledere sier helt tydelig at vi ikke har erfaring nok til å bli toppledere.

For det er det Jan Haudemann-Andersen sier rett frem i Dagbladet. At ledere trenger erfaring, og det har som oftest ikke vi kvinner. Scroller man litt lenger ned i artikkelen kan man lese Arthur Buchardt sin tydelige mening. I kjent mansplaining-stil forklarer han hvordan vi kvinner ikke har behov for å prestere og å bli målt, vi liker nemlig å ha et videre samfunnssyn, bredere samfunnsansvar og engasjement.

Enda en gang blir bildet om at jeg har like muligheter som gutta i klassen knust. Det som dessverre ikke blir knust er glasstaket som holder oss kvinner tilbake.

Jeg skulle ønske at Buchardt og Haudemann-Andersen hadde sagt rett ut at dette er for dårlig. Enda bedre om de hadde henvist til kvinnene det faktisk gjelder. Kvinnene i mellomlederposisjonene. De som ikke har nok erfaring. De som ikke har behov for å bli prestert og målt. For de sitter helt sikkert med svar. Svar som kanskje ikke passer inn i virkelighetsbeskrivelsen som leveres i Dagbladet.

For vi må se realiteten i øynene. Vi er ikke likestilte nok. Og i deler av samfunnet vårt går likestillinga rett og slett feil vei. Dagbladet viser til tydelige tall som sier at antall selskaper som fullstendig mangler kvinner i toppledelsen har økt fra 2016 til 2018. Vi har fortsatt en lang vei å gå mot et samfunn der alle har like muligheter, uavhengig av kjønn.

Det er på tide med et regelverk som får fart på kjønnsbalansen i norsk næringsliv. Det er ikke et minutt for tidlig, men heller mange år for seint at vi stiller de samme kravene i næringslivet som vi gjøre i store deler av samfunnet for øvrig.

Førti prosent av hvert kjønn i den øverste ledelsen i statseide selskaper er ikke radikalt. På 80-tallet gjennomførte man dette kravet i styrer, og vi ser at det fungerer. Nå er det på tide å stille det samme kravet til toppledelsen.

Likestillingskampen er en frihetskamp. En kamp for menn. En kamp for kvinner. En kamp for oss alle. Det er derfor vi må sette inn tiltak nå når vi ser at gutta sliter mer på skolen enn jentene. Det er derfor vi må rope varsko når kvinner fortsatt tjener mindre enn menn.

Det er derfor vi må likestille foreldrepermisjonen – både av hensyn til barnet, men også av hensyn til at foreldrene kan få leve likestilte liv. Og det er derfor det er mer enn på tide å stille krav om 40 prosent av ett kjønn i norske toppledelse.

Frie mennesker er trygge mennesker. Forhåpentligvis får jenter som vokser opp i framtida både trygghet av å se gater oppkalt etter kvinner. Pensum skrevet om kvinner. Og friheten til å tenke at en dag kan også jeg bli toppleder i verdens mest likestilte land.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.