Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle ønske hun var her i dag

Liv Ullmann fløy inn fra USA for å ta farvel med venninnen.

KOM FRA USA: Liv Ullmann har fløyet inn fra USA for begravelsen. - Jeg skulle ønske hun var her i dag, hun følger nok med, sier Ullmann, her sammen med skuespiller Kari Simonsen, som også var en nær venninne av Wenche Foss. Foto: Nina Hansen  / Dagbladet
KOM FRA USA: Liv Ullmann har fløyet inn fra USA for begravelsen. - Jeg skulle ønske hun var her i dag, hun følger nok med, sier Ullmann, her sammen med skuespiller Kari Simonsen, som også var en nær venninne av Wenche Foss. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

OSLO DOMKIRKE (Dagbladet): Den kjente skuespilleren er en av de mange kulturpersonlighetene fram for å ta et siste farvel med Wenche Foss i bisettelsen i Oslo Domkirke klokken 14 i dag.

- Jeg er lei meg i dag. Det er en trist dag for oss som er igjen. Jeg snakket selv med henne fra USA den siste tiden, forteller Liv Ullmann til Dagbladet.

- Hadde humor til det siste Ullmann kom til bisettelsen sammen med skuespiller Kari Simonsen, også hun en nær venninne av Foss. Simonsen forteller at hun var på sykehuset sammen med Wenche Foss inntil den siste dagen hun levde.

- Hun var trett og mett, men hadde humor til det siste. Minnet om henne er at hun alltid var glad. Hun var usminket og ujålete, jordnær og glad, og husket alltid på alle, sier Simonsen.

Kø av kjendiser - Jeg skulle ønske hun var her i dag, hun følger nok med, sier Liv Ullmann.

Det begynner å bli trangt om plassen utenfor Oslo Domkirken. I køen er blant andre kjendisstylist Jan Thomas, Ellen Horn, skuespiller Lise Fjelstad, fotograf Morten Krogvold, Stein Erik Hagen og kona Mille-Marie Treschow og forfatter Erik Fosnes Hansen.

Stilikon - Hun var et levende ikon, et stilikon. Uansett hvor dårlig hun var tok hun på lebestiften og gikk ut. Der tror jeg mange norske kjendiser har mye å lære, sier Jan Thomas til NRK.

I KØ Kjendisstylist Jan Thomas var en av de mange som møtte opp for å ta farvel. Foto: Heiko Junge / Scanpix
I KØ Kjendisstylist Jan Thomas var en av de mange som møtte opp for å ta farvel. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Skuespillerkollega Anders Baasmo Christiansen ble kjent med Wenche Foss under innspillingen av NRK-serien om den unge Henrik Ibsen, en serie de begge medvirket i.

- Jeg har vært så heldig å få spille sammen med henne. Jeg fikk også spise middag med henne, og var med henne hjem etter den siste innspillingen. Da drakk vi kartongvin, spiste Ritz-kjeks og koste oss. Hun var en utrolig flott dame, sier Baasmo til Dagbladet.
 
Kulturminister Anniken Huitfeldt trekker fram divaens store skuespillertalent.

I KØ: Skuespiller Anne Marie Ottersen i køen utenfor kirken før Wenche Foss sin bisettelse i Oslo Domkirke mandag.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
I KØ: Skuespiller Anne Marie Ottersen i køen utenfor kirken før Wenche Foss sin bisettelse i Oslo Domkirke mandag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Hun var en fantastisk kvinne. Det er først og fremst prestasjonene hennes på scenen som kommer til å stå igjen. Det vitner om et talent og om en forståelse hun hadde for mennesker. Hun brøytet vei for folk, også utenfor scenen, og hun kjempet for både for utviklingshemmede, homofile og var også viktig for kvinnekampen.

I KØ: Skuespiller Simon Andersen som også er kjent for sine Wenche Foss-parodier. Foto: Peder Ottosen
I KØ: Skuespiller Simon Andersen som også er kjent for sine Wenche Foss-parodier. Foto: Peder Ottosen Vis mer
I KØ Ellen Horn og Jan Otto Johansen.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I KØ Ellen Horn og Jan Otto Johansen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media