- Jeg skulle ønske jeg var et annet sted nå, slik at jeg fikk klemme på de andre gutta

«Kon-Tiki»-skuespiller Tobias Santelmann skal feire med champagne.

(Dagbladet): Den norske filmen om Thor Heyerdahls flåteferd på Stillehavet ble i dag nominert filmverdenens mest prestisjetunge pris - Oscar.

- Jeg har vært ekstra spent i kroppen i dag, selv om jeg ikke hadde trodd jeg skulle være det. Dette er fantastisk morro, og skulle ønske at jeg var et annet sted nå, slik at jeg fikk klemme på de andre gutta,sier Tobias Santelmann (32) til Dagbladet.

Han er på opptak med NRK i dag, hvor han spiller politimann.

- Et glass Han spiller Knut Haugland i «Kon-Tiki», som sliter med traumer etter krigen. Han får et nært forhold til ekspedisjons papegøye under tida på havet.

- Halvparten er på vei til Golden Globe-utdelingen nå, og jeg vet ikke helt hvem som er i Oslo, men jeg skal i hvert fall ta meg et glass champagne, sier Santelmann om hvordan han skal feire nominasjonen.

Santelmann har også spilt i tv-serien «Hvaler» og filmen «Varg Veum - Skriften på veggen».

- Hva betyr dette for deg?

GLAD:  Skuespiller Tobias Santelmann, som spiller Knut Haugland, er svært fornøyd med Oscar-nominasjonen. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS
GLAD: Skuespiller Tobias Santelmann, som spiller Knut Haugland, er svært fornøyd med Oscar-nominasjonen. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS Vis mer

- Jeg vet ikke helt, det skjer så mye i hodet akkurat nå. Det er fantastisk morro for de tusen menneskene som har jobbet med denne filmen. For meg personlig er dette noe jeg ikke trodde skulle skje, sier Santelmann.

Beste utenlandske film «Kon-Tiki» er nominert i kategorien beste utenlandske film, noe Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad mener er en bragd. Filmen konkurrerer mot «Amour», «No», «War Witch» og «A Royal Affair».

Santelmann er født i Tyskland, og flyttet til Norge da han var et år. Han er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole.

- Jeg satt ikke hjemme i stua for to og et halvt år siden og tenkte at jeg skulle være Oscar-nominert nå, sier en svært fornøyd Santelmann.

OSCAR-NOMINERT:  Den norske filmen «Kon-Tiki» ble i dag nominert til Oscar. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS
OSCAR-NOMINERT: Den norske filmen «Kon-Tiki» ble i dag nominert til Oscar. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS Vis mer