Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle straffes

- Jeg følte at de ønsket å knekke meg. En slik behandling som jeg har fått, trodde jeg ikke var mulig, sier Mia Gundersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Full støtte

- Mia brøt kontrakten

I går inngikk hun forlik med Tom Sterris selskap Revyteater AS.

- I dag er jeg glad for at jeg slipper den belastningen en rettssak ville ha blitt. Det jeg ikke er fornøyd med, er at Revyteater AS ikke kom med en beklagelse, sier Mia Gundersen.

Det var i desember i fjor at Mia Gundersen stevnet Revyteater AS for urettmessig trekk og tilbakeholdelse av lønn, etter at hun sa opp sitt engasjement i revyen «Damenes aften med gutta på slep». I forliket får Mia Gundersen utbetalt halvparten av det gjenstående beløpet. Samtidig må hun beklage overfor Revyteater AS at hun ikke tok forbehold om at andre oppdrag kunne dukke opp i spilleperioden.

Ba om permisjon

- Det som aldri har kommet fram i denne saken, er at jeg bare ba om permisjon i 19 dager, noe som ikke uvanlig i vår bransje. Jeg la til og med fram et forslag for Sterri på fem navn som kunne være aktuelle i rollen, og tilbydde meg å dekke de ekstra utgiftene dette ville medføre, sier en oppgitt Mia.

Først fikk hun full forståelse. Så fikk hun kontant nei. Deretter hørte hun ikke et ord.

Uten lønn


- Det er bare så utrolig arrogant! Hadde jeg bare fått en begrunnelse, og følt at de tok meg på alvor, så hadde jeg stått på scenen på Chat Noir i dag. Men når jeg ikke møtte mer respekt enn jeg gjorde, så jeg ingen annen løsning enn å si opp. Jeg kunne ikke gå på akkord med meg selv.

To uker sto Mia Gundersen på scenen uten å motta lønn. I ettertid fikk hun vite at teaterledelsen hadde avholdt et møte om saken med de andre skuespillerne, uten at hun var til stede.

- Jeg har det svart på hvitt at de skulle straffe meg fordi jeg hadde sagt opp. Slikt gjør man tydeligvis ikke, og jeg følte at de ville ta meg for det, sier Mia.

I kontrakten med Revyteater AS har arbeidsgiver en oppsigelsesfrist på 14 dager. Mia har ingen oppsigelsesmulighet. En slik kontrakt er ifølge Skuerspillerforbundet mildt sagt uvanlig.

- Det jeg beklager i ettertid, er at jeg skrev under på en slik kontrakt. Jeg burde visst bedre. For meg er hele saken blitt en prinsippsak, og jeg håper det at jeg nå forteller min historie vil bidra til at det ryddes opp i forholdene. Ingen i bransjen er tjent med slike forhold som Revyteater AS opererer under, sier Mia Gundersen.

Nå ønsker hun hele saken ut av verden. Samtidig føler hun et ansvar overfor sine kolleger.

Støtte

- Jeg har mottatt utrolig mange støtteerklæringer etter at saken kom fram, og jeg vet at jeg ikke er den eneste som har opplevd liknende ting med Revyteater AS. Heldigvis har jeg hatt Skuespillerforbundet i ryggen hele veien.

For Mia Gundersen har hele saken vært en belastning. Selv da hun gikk til det skritt å stevne Revyteater AS, opplevde hun å bli mistrodd.

- Det de gjorde da de fikk brev fra min advokat, var å ringe til advokatfirmaet for å undersøke at hun virkelig jobbet der. Det sier det meste, sier Mia Gundersen.

SKUFFET OVER STERRI: Mia Gundersen føler seg urettferdig behandlet av Tom Sterri og hans Revyteater AS.