- Jeg skulle vært død

STOCKHOLM (Dagbladet): Han er heavy metal-guden som har inspirert alle verstingrockere fra «Greven» til Marilyn Manson. Men når Dagbladet møter Ozzy Osbourne (49), er det en nervøs, stammende og skjelvende mann som er glad til at han lever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jepp! Alt tilsier at jeg skulle vært i grava. Legen sa det rett ut til kona mi her for noen år siden: Du blir enke før du aner det. Din manns lever er i ferd med å eksplodere. Ozzy Osbourne er mannen med rockebransjens lengste hangover. Samtidig med at han har hatt en oppsiktsvekkende stayerevne som soloartist og har opplevd et suksessfullt comeback med Black Sabbath, er han noe i nærheten av et vrak etter alle utskeielsene på 70- og 80-tallet.

Hukommelsestap

En skravlesjuk Ozzy Osbourne møter Dagbladet på fasjonable Grand Hotel i Stockholm. Han mener å huske å ha spilt i Norge en gang...

- Ja, du spilte i Oslo sammen med Sabbath nå i sommer.

- Å ja, repliserer Ozzy.

- Som soloartist hadde du klubbkonserter i Oslo både i 92 og 95.

- Har jeg vært på klubbturné noengang? svarer Ozzy og ser ut som et eneste stort og forvirret spørsmålstegn. Som følge av et enormt inntak av kokain og sprit gjennom nesten to tiår, har han store problemer med hukommelsen.

- Det er et mareritt. Folk kan komme bort til meg og si hei uten at jeg aner hvem de er. Så viser det seg at det er en gammel venn som har bodd hjemme hos meg i ukevis. Deler av hukommelsen min er helt ødelagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer