Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skylder Facebook en unnskyldning

Saken snudd på hodet: nå er det Eric Meyer som beklager.

FRAM OG TILBAKE: Først kritiserer faren Facebook, så kommer Facebook-beklagelsen og så får han dårlig samvittighet og beklager sin kritikk av Facebook.
Foto:  Nina Hansen
FRAM OG TILBAKE: Først kritiserer faren Facebook, så kommer Facebook-beklagelsen og så får han dårlig samvittighet og beklager sin kritikk av Facebook. Foto: Nina Hansen Vis mer

Tilbakeblikk-kavalkaden på Facebook med bilder fra i år gir ikke bare gode minner.

I juni mistet Eric Meyer datteren sin.

Fotokavalkade Hun ble bare seks år gammel. Plutselig dukket hun opp som et «godt minne» - laget og valgt ut automatisk av Facebook-gruppa Year in Review basert på hvor populært bildet er.

Er du på Facebook, har du sikkert sett det:

Kavalkaden nettstedet har satt sammen med bilder du har lagt ut fra året som har gått.

På egen blogg Bildene, eller tilbakeblikket som Facebook kaller det, er akkompagnert med hyggelige strektegninger og blir valgt ut automatisk basert blant annet på hvor populært bildet er.

I et innlegg på bloggen sin datert julaften, skriver han om hendelsen.

Dette var mest for hans nærmeste blogg-venner, men den ble plukket opp av medier verden rundt. Eric Meyer kritistserte Facebook, selv om han påpeker at de ikke gjorde dette av vond vilje.

Nå føler faren skyld Da tok Year in Review-produktsjef Jonathan Gheller kontakt med Meyer og beklaget. Nå føler også faren skyld for å ha hengt ut Year in Review-ansatte og Facebook. Han hadde aldri trodd at bloggen hans skulle bli spredd og lest av så mange.

- Jeg skylder The Year in Review-teamet spesielt og Facebook generelt en unnskyldning, skriver han i et nytt blogginnlegg, og fortsetter:

- Facebook er bestemt på å gjøre det bedre i framtida. Men jeg er veldig lei meg for at jeg skrev det kritiske innlegget på bloggen min julaften. Han (Jonathan Gheller, Year in Reviews produktsjef) og hans team ikke fortjener det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media