Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg slår barna mine jevnlig. Ser ut som om det funker

Og med det satte Brad Pitt stopp for flere spørsmål om familien i Cannes.

LIVETS TRE: Brad Pitt er i Cannes for å promotere den filosofiske filmen "The Tree of Life", norgesklar i september. Samboeren Angelina Jolie har allerede møtt pressen i Cannes i forbindelse med sin rolle i den mindre høytflyvende "Kung Fu Panda 2". Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / SCANPIX
LIVETS TRE: Brad Pitt er i Cannes for å promotere den filosofiske filmen "The Tree of Life", norgesklar i september. Samboeren Angelina Jolie har allerede møtt pressen i Cannes i forbindelse med sin rolle i den mindre høytflyvende "Kung Fu Panda 2". Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / SCANPIX Vis mer

CANNES (Dagbladet): I sin siste film spiller Brad Pitt (47) en streng, sint og kontrollerende femtitallspappa med stor overbevisning. På filmfestivalen i Cannes var det derfor bare snakk om tid før filmstjerna fikk spørsmål om sin egen strategi for oppdragelse av barn.

- Jeg slår mine barn jevnlig. Det ser ut som om det funker, sa Pitt lakonisk.

Mer for å sette punktum for flere spørsmål av privat art, enn for å gi et genuint innblikk den Jolie-Pittske hjemmefronten - håper vi på vegne av de seks ungene han har med Angelina.

Monumentale og poetiske «The Tree of Life» - laget av den eksentriske og mediesky regissøren Terrence Malick - handler imidlertid om mer enn familieforhold i de amerikanske sørstatene for et halvt århundre siden. Mye mer. Og kanskje aller mest om spørsmål av religiøs og eksistensiell art.

Guds vilje Om den gir tilfredsstillende svar, eller til syvende og sist faller tilbake på å behage den kristne majoriteten i kjerneterritoriene, vil bli debattert heftig når filmen kommer på kino i september.

Men baptisten Brad Pitt, sommerlig hvittkledd med solbriller og tilbakestrøket hår, antyder at hans eget forhold til etablert kristendom er langt fra uproblematisk.

- Da jeg vokste opp ble jeg fortalt at Gud kommer til å sørge for at det går bra med meg. Og skulle det ikke gå bra, var det fordi det var Guds vilje at det ikke skulle gå bra. Deler av troen fungerte for meg, andre deler fungerte ikke - så det er kanskje like greit at jeg ikke sier noe mer om disse tingene, fortalte Pitt pressekorpset.

Han var mer interessert i å snakke om Malick, hvis fravær i Cannes provoserer mange journalister som mener han burde  stilt opp for å forklare den allerede kontroversielle filmen.

Hinsides sjenert - Terry er ikke bare sjenert, han er hinsides sjenert. Dessuten er han mer interessert i å lage film enn å selge den. Det er vel ikke så uvanlig blant kunstnere, forsvarte Pitt regissøren.

- Hva tiltrakk deg ved denne rollen?

- I utgangspunktet var jeg ombord som produsent, og jeg var ærlig talt usikker på om jeg hadde lyst til å spille en slik underkuende familiefar. Men jeg hadde sterk tro på historien, og ville veldig gjerne at filmen skulle bli laget.

- Hvordan velger du dine roller?

- Du skal ikke se bort fra at jeg gjør mer kommersielle filmer igjen, jeg er ikke så fin på det. Men for ti år siden satte jeg meg ned og funderte på hva som egentlig er mine egne favorittfilmer, og kom til at det ofte er filmer som tar opp de store spørsmålene. Enten det, eller veldig morsomme komedier, sier Brad Pitt.

SUPERSTJERNE: Men i "The Tree of Life" spiller Brad Pitt mot helt ukjente  Jessica Chastain (til høyre). Foto: AFP / SCANPIX
SUPERSTJERNE: Men i "The Tree of Life" spiller Brad Pitt mot helt ukjente Jessica Chastain (til høyre). Foto: AFP / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media