- Jeg sloss for livet

Rune «Supern» Olsgaard fra «Berserk»-ekspedisjonen på sykehus etter dramatisk slåsskamp i Russland.

(Dagbladet): - Jeg trodde jeg skulle daue. Jeg sloss for livet. Det skal jeg love deg, sier Rune «Supern» Olsgaard i kveldens episode av «Berserk mot Sydpolen» mens han ligger i sykesenga med opphovnet ansikt.

I forrige uke skrev Dagbladet at «Berserk»-mannskapet var døden nær flere ganger under forrige seilas. Rune «Supern» Olsgaard havnet i slåsskamp i den russike byen Kamtsjatka.

- Jeg var på en kafé i Russland og ei dame spurte om jeg ville være med ut for å ta en røyk. Der venta tre unge gutter, som prøvde å ta livet av meg. Jeg fikk ni knivstikk og 40-50 spark, sa maskinist Olsgaard til Dagbladet da.

Tre uker I kveldens episode får vi se hvor hardt kvestet han faktisk ble i basketaket med de russiske guttene. Han ble liggende på sykehus i tre uker, før han var i stand til å ta fly hjem til Norge.

- Da jeg lå nede ble jeg truffet av en stokk som var 1,5 meter lang. Han prøve å ta meg midt i eplet, men jeg fikk vridd på hodet. I stedet knakk den over nakken min i tre deler, sa «Supern» i forrige uke.

I klippet forteller Olsgaard at guttene tok klokka hans.

God steming Kaptein Jarle Andhøy, som igjen har lagt ut på tur mot Sydpolen, og Christian Foss, som var med på forrige «Berserk»-tur, besøker Olsgaard på sykehuset.

Til tross for store skader, er ulykkesfuglen ved godt mot.

- Hevelsen har gått ned, og du har mye mer normal farge, sier Andhøy.

- Ja, jeg har fått fin farge på turen, fleiper Supern.
 
- Du har fått deg en slikkelig tan, sier Andhøy og ler.

Videre forteller kapteinen at det ligger flere som har vært ute i hardt vær i avdelingen, og han innser at de må bli i havnebyen en god stund, før de kan sette kursen mot Japen.

- Dette er en skikkelig karamell-avdeling. Her ligger folk med lapp over øyet, blått øye, og er grønn på det andre. Du skal være glad du er frisk i hodet, og at stå på-motet er der ennå. Det er godt å se, sier Andhøy til Olsgaard.

Tragisk utfall Turen mot Sydpolen for å hedre Roald Amundsen hundre år etter nordmannen plantet flagget i isen, endte forferdelig galt. Den 22. februar forsvant skuta, og mannskapet på tre er fortsatt savnet.

Tv-serien «Berserk mot Sydpolen» skal vise seilasen i vanlig Bersek-stil, før den niende og siste episoden gjør et forsøk på å finne svare på hva som skjedde med Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36) og Leonard James Banks (32).

Serien, som nå sendes på TVNogre, ble filmen av guttene selv. I et blogginnlegg som ble publisert i ettermiddag, skriver Direktør i kanalen, Harald Strømme, at Berserk-ekspedisjonene alltid blir filmer og dokumentert, og at han er åpen for å sende klipp fra Jarlhøys nye tur.