DEBATT

Debatt: Cannabis

Jeg som mor må si fra

Det er naivt å tro at færre vil bruke cannabis dersom stoffet selges over disk, slik Foreningen for human narkotikapolitikk og Dagbladet hevder.

MARIHUANA BØR VÆRE FORBUDT: Unge mennesker som bruker cannabis risikerer psykiske lidelser og skader i hjernen i form av svekket hukommelse og evne til læring, fastholder artikkelforfatteren.
MARIHUANA BØR VÆRE FORBUDT: Unge mennesker som bruker cannabis risikerer psykiske lidelser og skader i hjernen i form av svekket hukommelse og evne til læring, fastholder artikkelforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

At skadene av bruk er sjeldne og vil bli redusert ved legalisering, er nok mer basert på god tro enn sikker viten.

Mitt standpunkt mot legalisering av cannabis er ikke basert på fordommer. Det er basert på etablert kunnskap. Unge mennesker som bruker cannabis, og særlig de som bruker det regelmessig, risikerer psykiske lidelser og skader i hjernen i form av svekket hukommelse og evne til læring. Dette er det mange ungdommer som ikke vet.

Stadig flere går rundt og tror at cannabis er ufarlig. Samtidig har cannabisen blitt mye sterkere og farligere fordi innholdet av virkestoffet THC har økt dramatisk. Da må jeg som folkehelseminister og mor si fra.

Cannabis er et ulovlig stoff, og det skal det fortsette å være selv om vi får en rusreform. Risikoen er stor for at legalisering vil føre til at flere bruker stoffet. Vi ser en bekymringsfull produktutvikling i amerikanske delstater som har legalisert cannabis. Der selges alt fra tamponger og kremer til kaker, godterier og brus med cannabis – produkter som skal lokke unge mennesker til å bruke cannabis. Det er jo heller ikke sånn at det illegale og ukontrollerte markedet forsvinner selv om stoffet blir legalisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer