Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg spiller gjerne i et Ari-stykke

Skuespiller Kåre Conradi er ikke enig med anmelderne.

Nervøs prinsesse: Prinsesse Märtha Louise ankom premieren i lys bukse og topp med dyreprint. Etter forestillingen innrømmet hun at hun var nervøs før teppet gikk opp, men var veldig stolt av Ari Behn. - Jeg synes skuespillerne gjorde en veldig god jobb, og det har vært spennende å følge prosessen, sier prinsessen. 
Foto: Lars Eivind Bones
Nervøs prinsesse: Prinsesse Märtha Louise ankom premieren i lys bukse og topp med dyreprint. Etter forestillingen innrømmet hun at hun var nervøs før teppet gikk opp, men var veldig stolt av Ari Behn. - Jeg synes skuespillerne gjorde en veldig god jobb, og det har vært spennende å følge prosessen, sier prinsessen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

STAVANGER (Dagbladet): Endelig var det duket for en stjernespekket premiere av Ari Behns skuespill «Treningstimen» på Rogaland Teater i Stavanger i går kveld.

Til oljebyen hadde den ferske dramatikeren med seg 20 av sin aller nærmeste venner og sin familie, og det var et spent ektepar som gikk opp den røde løperen i den milde aftensola.

Celeber gjesteliste - Jeg har lest manuset. Men jeg vet at det er ganske annerledes nå, så jeg er veldig spent, sa prinsesse Märtha Louise til Dagbladet da hun ankom teateret.

Prinsessen hadde med seg sin kusine og gode venninne Marianne Ulrichsen. Før teppet gikk opp for «Treningstimen» minglet de med champagneplass i hendene med Trond Giske, Per Heimly, Jono El Grande og regissør Kim Sørensen i teatrets egen kaffe.

EN GLAD GJENG:  Stemningen var god da teaterpremieren var ferdig i går kveld. Foto: Lars Eivind Bones
EN GLAD GJENG: Stemningen var god da teaterpremieren var ferdig i går kveld. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Forestillingen handler om ekteparet Behrens-Sommerfeldt. Hos dem er alt overflate og ingenting er hva det ser ut til. I ukevis har skuespillerne brukt treningsstudio for å komme seg i form, og fra Espen Hanas første replikk smilte Märtha Louise i salen.

Klokka 20.00 ble den timelange forestillingen mottatt med stående applaus. Da kunne prinsessen senke skuldrene.

- Jeg var kjempespent før jeg kom. Ah, det var skummelt! Nå er jeg litt roligere. Jeg synes det var veldig, veldig flott å se. Det har vært utrolig spennende å følge et teaterstykke fra start til iscenesettelse. Jeg er veldig, veldig stolt nå, sier Märtha til Dagbladet.  

STOLTE FORELDRE:  Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, gledet seg stort til forestillingen i går kveld. - Dette innfridde absolutt forventningene. Jeg har jobbet en del med teater selv, derfor er det ekstra gøy at Ari nå skriver for scenen, sier Marianne Behn. Foto: Lars Eivind Bones
STOLTE FORELDRE: Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, gledet seg stort til forestillingen i går kveld. - Dette innfridde absolutt forventningene. Jeg har jobbet en del med teater selv, derfor er det ekstra gøy at Ari nå skriver for scenen, sier Marianne Behn. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Behn har sagt at han aldri har skrevet så tett opp til eget liv, som i «Treningstimen». Kjente du igjen Ari eller deg selv?

- Alltid når en dramatiker eller forfatter skriver bruker de det de kan og tar fra sitt eget liv. Derfor var det deler og elementer som var gjenkjennbare, sier prinsessen.

- Var du redd for å bli utlevert?

MED VI MENN-PIKE:  Fotograf og Ari Behn-venn Per Heimly tok med årets Vi menn-pike 2010, Margrete Isabell Løvbrekke, til Rogaland. Hun gledet seg. Foto: Lars Eivind Bones
MED VI MENN-PIKE: Fotograf og Ari Behn-venn Per Heimly tok med årets Vi menn-pike 2010, Margrete Isabell Løvbrekke, til Rogaland. Hun gledet seg. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Märtha er som meg. Vi er fryktløse, svarer Behn.

Conradi vil spille Den ferske dramatikerens foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, hadde også tatt turen til Stavanger i går. Det samme hadde hans forlover Kåre Conradi, som selv er skuespiller.

Han hadde lest manuset på forhånd, og mener det er viktig at forfattere skriver for teatret.

- Det var et par passasjer jeg savnet, og ble sittende og tenke på det. Jeg vil uansett være partisk fordi jeg kjenner Ari så godt, men som skuespiller vil jeg gjerne spille i noe han skriver. Han er ekstremt muntlig og tør å løfte språket ut. Han bør absolutt skrive mer, dette synes jeg var kjempetøft, sier Conradi til Dagbladet etter forestillingen.

 KLAR FOR FEST:  Skuespiller Kikki Stormo koste seg med champagne etter premieren i går.  Foto: Lars Eivind Bones
KLAR FOR FEST: Skuespiller Kikki Stormo koste seg med champagne etter premieren i går. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Det var også en svært stolt mor som møtte Dagbladet etter forestillingen.

Marianne Behn like spesielt godt spillet i spillet. Tidligere kulturminister Trond Giske smilte også stort i går kveld og feiret med bobler i glasset.

- Forestillingen begynner veldig enkelt, men etter hvert blir det veldig avansert. Teksten har noe av det beste fra Forfatter-Ari — noe novelleaktig over seg. Han er ikke redd for å bruke store ord, og jeg mener han kan utvikle seg hvis han fortsetter å skrive drama, sier Giske.

LIKTE DET HAN SÅ:  Skuespiller Kåre Conradi var på plass i Stavanger i går, og mener det er viktig at forfattere skriver for teaterscenen. Foto: Lars Eivind Bones
LIKTE DET HAN SÅ: Skuespiller Kåre Conradi var på plass i Stavanger i går, og mener det er viktig at forfattere skriver for teaterscenen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Hovedpersonen selv så som vanlig rundt seg med avslappet blikk, men innrømmet at han var glad da forestillingen var over. Etter de tilmålte minuttene med pressen var han klar til å fortsette kvelden i teaterets kafé, som var pyntet i svart.

- Alle leverer på scenen. Det har skjedd mye den siste uka. Nå skal vi feire ordentlig med gjengen. Det gleder vi oss veldig til, sier Behn og smiler skjevt.

• Les anmeldelsen av «Treningstimen» her.

MINISTERGJEST:  Tidligere kulturminister og nåværende næringsminister Trond Giske var blant gjestene i går. Foto: Lars Eivind Bones
MINISTERGJEST: Tidligere kulturminister og nåværende næringsminister Trond Giske var blant gjestene i går. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media