Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg står for det jeg gjorde

Trosset reglene, og ble første deltaker ut av «Diktaturet».

KASTET UT: Hege Skarrud (24) trosset reglene, men angrer ikke på det i ettertid.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KASTET UT: Hege Skarrud (24) trosset reglene, men angrer ikke på det i ettertid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at en av deltakerne i «Diktaturet» blir fjernet i dagens episode, som for øvrig ligger tilgjengelig på NRKs nettsider nå. 

Åtte deltakere er nemlig låst inn i en bygning på hemmelig adresse, og i en drøy uke lever de som i et diktatur. Ingen vet reglene, eller hvordan de vinner premien, som er en reise til en verdi av 100 000 kroner.

- De var disiplinerte første døgnet, så endra alt seg, sier prosjektleder Håkon Moslet i NRK til Dagbladet.

Ute etter tre dager Den tredje dagen starta noe hektisk, og endte med at første deltaker måtte forlate «Diktaturet». Hege Skarrud var en av dem som havna på isolat etter å ha prøvd å få de andre deltakerne med på å gå mot diktaturet.

- Jeg gikk altfor hardt ut. Jeg kjørte en veldig solidarisk anti-diktaturstil, og prøvde å samle alle sammen for å velte diktaturet. Min største frykt var at folk ble splitta og det ble grupperinger. Da hadde vi stått veldig svakt alle sammen, sier Skarrud til Dagbladet like etter exiten.

Hun har troen på at hun nå har planta noen gode tanker i hodene på dem som er igjen, og at de skal klare å velte diktaturet. Målet hennes med å delta i programmet var å få ungdom politisk engasjert.

- Jeg kan godt drite meg ut på tv, dersom det fører til at flere bruker sin stemmerett, fortalte Skarrud til Dagbladet like før innspilling i april.

- Angrer ikke Deltakerne i det nye NRK-programmet er en miks av ulikt politisk engasjement - a-politiske, og tydelige venstre- og høyre-velgere. Skarrud er venstrepolitisk engasjert. Hun er svært fornøyd med innsatsen, til tross for at hun ble den første som måtte gå.

- Jeg står for det jeg gjorde. Heller tape ved å prøve å samle alle, enn å stikke folk i ryggen og leve under et diktatur. Jeg går med godt mot, sier hun, og fortsetter:

- Det triste er å forlate gruppa. De er en rar gjeng med gode hjerter, og jeg hadde håpet jeg kunne fortsatt å kjempe sammen med dem.

- Var det et mål fra starten av at du skulle gå inn med den holdningen?

- Ja, og det har jeg sagt hele tiden. Jeg bryr meg ikke om å vinne, det har jeg aldri gjort. Det å vinne for meg var noe helt annet enn selve premien. Jeg skulle inn og velte et diktatur, og da var det bare å kjøre på og vise deltakerne og publikum at så lenge man står sammen så kan man gjøre mye. Da kan man være en sterk fiende mot en autoritet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling