- Jeg stemmer Ap

Opposisjonen raser mot Ari.

(Dagbladet.no): - Jeg har en fri rolle, altså jeg er forfatter. Jeg har ingen funksjon i kongehuset, jeg er gift med et medlem i kongefamilien. Og det er ingen hemmelighet at jeg stemmer Arbeiderpartiet. Så det står jeg for!, sier Ari Behn til TV 2 Nyhetene.

Ifølge Nettavisen, var det i 40-årsdagen til sin gode venn Trond Giske at Ari Behn gikk ut med sitt politiske standpunkt. I en tale hyllet han Ap-statsråden og takket Giske for at han hadde tatt seg tid til politiske samtaler med prinsessegemalen.

Aldri før har folk med nær tilknytning til kongefamilien fortalt åpent om egen partipreferanse. TV 2 Nyhetene spør om Behn tror noen vil reagere på at han går offentlig ut og sier at han stemmer Arbeiderpartiet.

- Hva skal jeg si til det? Selvfølgelig. Altså, det er mange meninger om meg og hva jeg gjør, og det må jo... altså, ja...altså, folk får gjerne diskutere meg. Og det må de gjerne gjøre, sier Behn til tv-kanalen.

Opposisjonen på Stortinget reagerer på uttalelsen. Både Venstre-leder Lars Sponheim og Høyres Inge Lønning er kritisk til at Ari nå flagger sin politiske legning.

PÅ BURSDAGSFEST: Ari Behn og Martha ankommer Trond Giskes 40-årslag. Det var her Behn fortalte at han stemte Ap. Foto: Scanpix
PÅ BURSDAGSFEST: Ari Behn og Martha ankommer Trond Giskes 40-årslag. Det var her Behn fortalte at han stemte Ap. Foto: Scanpix Vis mer
- Jeg stemmer Ap