+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Frøydis Armand

- Jeg sto pappa veldig nær

Frøydis Armand har sjekket ut fra Nationaltheatret for siste gang, men håper å fullføre siste og fjerde del av «Hustruer».

ET HJEM I 50 ÅR: Nationaltheatret har vært Frøydis Armands andre hjem i snart 50 år. 9. april fylte skuespilleren 70 år, og flyttet ut for godt. Foto: Anders Grønneberg
ET HJEM I 50 ÅR: Nationaltheatret har vært Frøydis Armands andre hjem i snart 50 år. 9. april fylte skuespilleren 70 år, og flyttet ut for godt. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Etter 50 år i Thalias tjeneste takker Frøydis Armand (70) av. I nesten alle disse åra har hun vært ansatt ved Nationaltheatret. Og gjort seg bemerket, ikke bare med sin ru og mørke røst, men også med sin feminine kraft.

- Stemmen, ja. Den har jeg alltid fått kommentarer på. «Hei, er du mann?», har folk spurt meg om. Jeg har vel ikke akkurat vært en kvitrefugl, sier hun, og ler hest.

- Elsket stemmen hans

Skuespillersøstrene Armand: Frøydis, Merete og Gisken, har gjort seg bemerket med sterk karakter og behagelige stemmer - en klang i røsten de må ha fra sin far, skuespiller Eilif Armand.

- Jeg sto ham veldig nær. Han døde bare 72 år gammel, og det var et stort tap.