I VINDEN: Anders Baasmo Christiansen (37) har hatt en ekstremt hektisk høst, men i solnedgangen i Marokko, med sand i øynene, vind i håret og verdens beste kolleger i «Kaptein Sabeltann»-filmen elsker han jobben sin. Tårnet i bakgrunnen ble bygd til Ridley Scott-filmen «Kingdom of Heaven». Foto: NINA HANSEN
I VINDEN: Anders Baasmo Christiansen (37) har hatt en ekstremt hektisk høst, men i solnedgangen i Marokko, med sand i øynene, vind i håret og verdens beste kolleger i «Kaptein Sabeltann»-filmen elsker han jobben sin. Tårnet i bakgrunnen ble bygd til Ridley Scott-filmen «Kingdom of Heaven». Foto: NINA HANSENVis mer

- Jeg synes det er mye kjekkere å kjøre fort i bil og kline med Jenny Skavlan enn å bli tatt bakfra av en meksikaner

Anders Baasmo Christiansen (37) har spilt tre roller samtidig i høst. Inspirasjonen henter han fra Bjørn Kjos, Petter Northug og Jo Nesbø.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet) :Anders Baasmo Christiansen står i gullbukser i en ørken i Marokko, og har fortsatt rester av svart kajal rundt de blå øynene etter rollen som Kong Rufus. Tre hvite kameler fra filmsettet lunter forbi.

Tretten år etter skuespillerdebuten som grevens gribb i Kjuttavika i Kristiansand, en Heddapris, en Amanda, en Kanonpris og tre Gullruter seinere, er han tilbake i kaptein Sabeltanns univers i filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama».

- Å spille en fyr med påfuglkappe og én meter høy parykk, som ler hele tida - det er jo utrolig morsomt!

- For å finne en rollemodell fra det virkelige liv har jeg tenkt på Norwegian-sjefen Bjørn Kjos. Han er jo sånn som ler og ler, men som likevel har et prosjekt på gang bak latteren. Så har jeg hentet litt fra Mozart, en rolle jeg gjorde for noen år siden, sier Anders Baasmo Christiansen, og demonstrerer en noe uvanlig latter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn