<strong>NY I «NEWTON»:</strong> Tidligere programleder for NRK-programmet «Newton» har i høst premiere på sitt nye program «Barn ingen adgang», og det er den nyutdannede legen Line Jansrud (27) som overtar programlederstolen. Foto: NRK og Stella Pictures
NY I «NEWTON»: Tidligere programleder for NRK-programmet «Newton» har i høst premiere på sitt nye program «Barn ingen adgang», og det er den nyutdannede legen Line Jansrud (27) som overtar programlederstolen. Foto: NRK og Stella Pictures Vis mer

- Jeg synes det er viktig å pirre nysgjerrigheten

Line Jansrud er ny programleder for «Newton».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På søndag er det populære NRK-programmet «Newton» tilbake på TV-skjermen. Tidligere programleder Selda Ekiz har takket for seg og Line Jansrud (27) ønsker velkommen til den nye sesongen.

Fra turnus til TV Jansrud er utdannet lege, men valgte å ta jobben som programleder for «Newton» fremfor turnustjeneste, etter å ha fått smaken på å arbeide med TV gjennom ekstrajobb i TV2 under studietiden.

- Mens jeg ventet på å begynne med turnusjobbing kikket jeg litt på andre stillingsannonser og kom over jobben i «Newton» og tenkte «den der skal jeg fadern meg søke på». Det er fascinerende med TV, og «Newton» er jo et fantastisk artig program så jeg måtte bare søke, sier hun til Dagbladet.

Kommer du til å bruke utdannelsen din i programmet?  

- Vi skal ha en organserie i denne sesongen av «Newton», hvor jeg dissekerer en gris, og der vil jeg komme til å bruke mye av det jeg har lært i utdannelsen. Men jeg har jo også hatt fag som kjemi og fysikk, så det blir på ingen måte bare temaer om kroppen. Selv om jeg jo er glad i kroppen er jeg også interessert i andre ting!

Vil pirre nysgjerrigheten Jansrud gleder seg til å ta fatt på nye og spennende oppgaver som programleder for det vitenskapelige TV-programmet for barn og unge som har blitt sendt siden 1995, og sier at noe av det beste med jobben er at ingen dag er lik.

Hva håper du å kunne lære seerne?  

- Jeg synes det er viktig å pirre nysgjerrigheten, og jeg føler at «Newton» er ganske enestående sånn sett. Jeg er utrolig stolt av å få være en del av det, sier hun og fortsetter:

- Man er jo født med et utrolig potensial i hjernen sin, og hvis man bare spiser pottis og ser reality-serier får man jo ikke utnytta det potensialet til det fulle. Sånn sett tenker jeg at «Newton» er et viktig program!

Kommer du til å fortsette å jobbe med TV?  

- Vel, etter seks år med studier tenker jeg jo at jeg burde fullføre turnus, mamma tenker hvert fall det! Men så er det jo ekstremt spennende med TV, så vi får se hva som skjer. Jeg lever i nuet!

<strong>PROGRAMLEDER:</strong> Line Jansrud tenkte at «den der skal jeg fadern meg søke på» når hun som nyutdannet lege så stillingsannonsen for programlederjobben i «Newton». Foto: NRK
PROGRAMLEDER: Line Jansrud tenkte at «den der skal jeg fadern meg søke på» når hun som nyutdannet lege så stillingsannonsen for programlederjobben i «Newton». Foto: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer