PÅ FESTIVAL: I helga stiller Jan Erik Vold på den nystartede poesifestivalen i Larvik. Et av temaene er den såkalte nullingen i Kulturrådet av poeter som Jan Jacob Tønseth og Annabelle Despard, som Vold har reagert sterkt på. I den nye boka etterlyser han en kompetent lyrikkvurdering. Foto: Fredrik Wandrup
PÅ FESTIVAL: I helga stiller Jan Erik Vold på den nystartede poesifestivalen i Larvik. Et av temaene er den såkalte nullingen i Kulturrådet av poeter som Jan Jacob Tønseth og Annabelle Despard, som Vold har reagert sterkt på. I den nye boka etterlyser han en kompetent lyrikkvurdering. Foto: Fredrik WandrupVis mer

- Jeg synes ikke jeg har noen sær smak

Jan Erik Vold rydder opp etter «Metope»-bråket.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Jan Erik Vold står ute i det myke regnet på Sørlandet, en mild vårdag i det året han fyller 77 år. Fra skogen siger duft av liljekonvall og syrin. Det grå lyset speiler seg i dråpene av dogg og nedbør som samler seg i gress, trær og busker.

I hele vinter har Vold jobbet som besatt med sin nye bok, «Kánon/kannon/kanón», med undertittelen «En krønike om litterær kvalitet».

Med sine 624 sider på strømpelesten er boka den mest omfattende Vold har utgitt siden «Entusiastiske essays» (1976), som ble strukket til 721 sider. Den kom ut som en original pocketbok i Gyldendals Fakkel-serie.

Slåss mot blåtrikken Boka har siden hatt status som kultbok og er lest i filler av flere generasjoner entusiaster. Boka starter med de første skriverier i Norge om beatpoetene i 1960 og virvler seg gjennom Beckett og Camus, Ekelöf og Olav H. Hauge, Borgen og Vesaas, William Carlos Williams og Bob Dylan, Tomas Tranströmer og Dag Solstad.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn