Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg synes ikke jeg har noen sær smak

Jan Erik Vold rydder opp etter «Metope»-bråket.

PÅ FESTIVAL: I helga stiller Jan Erik Vold på den nystartede poesifestivalen i Larvik. Et av temaene er den såkalte nullingen i Kulturrådet av poeter som Jan Jacob Tønseth og Annabelle Despard, som Vold har reagert sterkt på. I den nye boka etterlyser han en kompetent lyrikkvurdering. Foto: Fredrik Wandrup
PÅ FESTIVAL: I helga stiller Jan Erik Vold på den nystartede poesifestivalen i Larvik. Et av temaene er den såkalte nullingen i Kulturrådet av poeter som Jan Jacob Tønseth og Annabelle Despard, som Vold har reagert sterkt på. I den nye boka etterlyser han en kompetent lyrikkvurdering. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer

KRISTIANSAND (Dagbladet): Jan Erik Vold står ute i det myke regnet på Sørlandet, en mild vårdag i det året han fyller 77 år. Fra skogen siger duft av liljekonvall og syrin. Det grå lyset speiler seg i dråpene av dogg og nedbør som samler seg i gress, trær og busker.

I hele vinter har Vold jobbet som besatt med sin nye bok, «Kánon/kannon/kanón», med undertittelen «En krønike om litterær kvalitet».

Med sine 624 sider på strømpelesten er boka den mest omfattende Vold har utgitt siden «Entusiastiske essays» (1976), som ble strukket til 721 sider. Den kom ut som en original pocketbok i Gyldendals Fakkel-serie.

Slåss mot blåtrikken

Boka har siden hatt status som kultbok og er lest i filler av flere generasjoner entusiaster. Boka starter med de første skriverier i Norge om beatpoetene i 1960 og virvler seg gjennom Beckett og Camus, Ekelöf og Olav H. Hauge, Borgen og Vesaas, William Carlos Williams og Bob Dylan, Tomas Tranströmer og Dag Solstad.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?