«Jeg synes jeg gjør framskritt»

Etter 25 år som stjernegitarist er han fortsatt en ydmyk mann. Men den neste cd-en er et skritt framover, sier Par Metheny i dette intervjuet med Terje Mosnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg føler at jeg har gjort store framskritt som gitarist de siste par årene. Men jeg er nok minst 15-20 år unna det nivået jeg virkelig ønsker å komme opp på.»

Pat Metheny i Dagblad-intervju 26. januar 1983.

- Jeg synes jeg gjør framskritt, sier Pat Metheny nøkternt, 17 år etter.

- Når det gjelder å beherske tempi og intervaller, og virkelig få artikulert ideer gjennom musikken, er det ting på den kommende trio-CD-en som betyr framskritt for meg. Det gir meg en god, tilfredsstillende følelse. Men så er det jo sånn med musikk at for hvert nytt steg du tar, teknisk eller konseptuelt, åpner det seg en helt ny verden som du må trenge inn i, prøve å lære noe om. Den prosessen er uendelig, du blir aldri ferdig.

Kongsberg?

Beina på bakken, ydmyk i forhold til musikken - som 45-åring og supergitarist med både jazzklubb- og stadionformat, har Pat Metheny fortsatt mye til felles med den blide, beskjedne 19-åringen fra den amerikanske Midtvesten som norgesdebuterte med Gary Burton i Molde i 1974. Gjennom 70- og 80-tallet spilte han i Norge mange ganger med sin etter hvert sagnomsuste Pat Metheny Group, det nærmeste jazzen har kommet en publikumsfavoritt av rock-dimensjoner, mens besøkene på 90-tallet har vært mer sparsomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer