Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg synes livet mitt begynner å ligne historien om Peer Gynt

Jahn Teigen (62) fikk avduket sin egen statue i dag.

(Dagbladet): - De aller fleste får jo ikke statue. Jeg må bare gjenta det med at virkeligheten ble større enn drømmen. Jeg finner ingen bedre måter å si det på, sier Jahn Teigen (62) til Dagbladet.
  
Han har blitt foreviget i bergarten larvikitt i hjembyen Tønsberg, og statuen ble avduket i dag av Teigen og Anita Skorgans datter, Sara Skorgan Teigen.

Nå synes Teigen at hans eget liv begynner å ligne historien om Peer Gynt. 

- Jeg er jo den lille gutten fra den lille byen som dro ut i verden. Og nå er jeg hjemme igjen, attpå til på sokkel. Det er en fantastisk ære, sier han.

- Han fortjener det Sara Skorgan Teigen (28) sier til Dagbladet at hun er stolt over å få avduke statuen.                                               

- Det er jo ikke mange som får en statue mens de fortsatt er i live, men jeg synes pappa absolutt fortjener det. Karrieren hans er så omfattende at den kunne gått over to liv, sier hun og fortsetter:                                         

- Jeg synes kunstneren har fanget pappa på en veldig god måte. Det er sånn jeg kjenner ham, sittende med notatboka og pennen mens han skriver ned tankene sine. Det blir fint å se statuen i framtiden og tenke tilbake på at det var jeg som avduket den.
Statuen, som er laget av billedhogger Nina Nesje, blir stående på Lindahlplan i Tønsberg. Bergartversjonen av den folkekjære musikeren vil bli sittende ved et kafébord, kikkende ut mot brygga i hjembyen ifølge tb.no.

Rockheim-utstilling For drøye én måned siden åpnet også utstillingen basert på Teigens karriere og liv, kalt «Teigens tivoli» etter ett av hans album, åpnet på Rockheim i Trondheim.

Det var en tydelig beæret Teigen som møtte Dagbladet på åpningsdagen.

- Det er vanskelig å sette ord på det, men at noen ønsker å vise fram min karriere på denne måten er en stor ære. Jeg er takknemlig og ydmyk for at jeg får oppleve dette, sier Teigen.

Utstillingen blir stående på det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock ut året.

TEIGEN PÅ SOKKEL: Jahn Teigen var selv til stede under avdukninga i Tønsberg i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TEIGEN PÅ SOKKEL: Jahn Teigen var selv til stede under avdukninga i Tønsberg i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media