RAMMES AV KRITIKK: P3s musikksjef Håkon Moslet (36) får hard medfart av DJ Olle Abstract (36), som hadde sin siste P3-sending i slutten av februar i år. Foto: ANDERS GRØNNEBERG / DAGBLADET
RAMMES AV KRITIKK: P3s musikksjef Håkon Moslet (36) får hard medfart av DJ Olle Abstract (36), som hadde sin siste P3-sending i slutten av februar i år. Foto: ANDERS GRØNNEBERG / DAGBLADETVis mer

- Jeg synes Moslet er en jævlig fyr

Olle Abstract (36) til angrep på eks-sjef.

(Dagbladet.no): Det var flere som reagerte da nyheten om endringene i radiokanalen P3s musikkprofil ble kjent i november i fjor.

Endringene innebar blant annet at musikknestor Harald Are Lunds torsdagsprogram ble fjernet.

Samtidig avslørte et internt notat at P3-veteran Olle Abstract (36) kom til å forsvinne fra lufta totalt.

I siste nummer av gratisavisa Natt & Dag, som kommer på gata torsdag, tar sistnevnte et oppgjør med sin gamle arbeidsplass.

- Alle vet at sex selger
I det aktuelle intervjuet snakker house-DJ'en blant annet om tida da P3 fungerte som premissleverandøren for norsk klubbmusikk. Den tida er over, mener Abstract, som egentlig heter Ole Eiliv Løstegård.

- Jeg tror denne stadige profilendringa i P3 er en del av en stor plan. En plan hvor alt handler om treff på nettsidene og salg av reklamebannere. Alle vet at sex selger. Kuk og fitte selger. Juntafil selger, uttaler Abstract.

Radioveteranen er samtidig ikke nådig overfor sin tidligere overordnede - P3s musikksjef Håkon Moslet.

- Hadde jeg sutta mer på labben til Moslet, så kanskje hadde jeg vært der ennå, sier DJ'en, og fortsetter:

- Vi kommer rett og slett ikke overens. Jeg synes Moslet er en jævlig fyr, og det veit han at jeg synes. Håkon Moslet er faktisk den eneste mannen jeg får vondt i magen av.

- Handler ikke om musikk
Samtidig kritiserer 36-åringen radiokanalen for å ikke bry seg om musikk:

- Og det er mulig han (Håkon Moslet, journ. anm.) er flink på å finne fram til enkle poplåter som fjortenåringer liker. Men house handler ikke om en umiddelbar payoff etter 25 sekunder, det handler om å ta deg til et annet sted i løpet av seks minutter. Det er tydeligvis for vanskelig og sært. 3 minutter og 20 sekunder pop er visst mye mer interessant.

I tillegg retter han et spark mot arbeidsmiljøet i ungdomskanalen.

- Det handler ikke om musikk i det hele tatt. Det handler om å suge de rette folka og avansere opp i systemet, gjør det ikke det da? spør DJ'en retorisk.

- Skjønner han får vondt i magen
Musikksjef Håkon Moslet i P3 stiller seg undrende til deler av DJ'ens ressonnement.

- Det er klart P3 har fungert som en inngangsport til media-Norge for mange. Men jeg opplever ikke at folk kommer til kanalen med karriere i øynene, sier Moslet til Dagbladet.no.

VETERAN: I november i fjor ble det kjent at P3 ville endre musikkprofilen. Dermed var det også slutt for DJ-veteran Olle Abstract (36). Foto: DAGBLADETS BILDEARKIV
VETERAN: I november i fjor ble det kjent at P3 ville endre musikkprofilen. Dermed var det også slutt for DJ-veteran Olle Abstract (36). Foto: DAGBLADETS BILDEARKIV Vis mer

Når det gjelder Abstracts karakteristikker av Håkon Moslet som menneske, kan musikksjefen til en viss grad skjønne kritikken.

- Jeg skjønner at han får vondt i magen når han snakker om meg. Han har tross alt mista sendetida si gjennom 15 år, sier musikksjefen.

- Ikke bare sex
Moslet vil derimot ikke karakterisere samarbeidet med Abstract over flere år som problematisk.

- Det har vært friksjon noen ganger og et par runder med diskusjoner. Men jeg har opplevd at dette har vært innenfor det som er vanlig i en redaksjon som P3. Olle er en sterk personlighet og har sterke meninger. Det har sikkert jeg også, fortsetter Moslet.

Når det gjelder omlegginga av radiokanalens musikkprofil, understreker musikksjefen at P3 fortsatt har 25 timer i uka med uformatert musikk - og at det har vært viktig å etablere et tilbud til «unge folk, uavhengig av musikkinteresse».

- Når han sier dette med «kuk og fitte», så skjønner jeg ikke det. «Juntafil» er et frirom for unge meninger og opplevelser uavhengig av musikkinteresse. Hadde han hørt det nye Juntafil-programmet som hadde premiere i går, hadde han skjønt at det ikke bare dreier seg om sex, avslutter Moslet.

- Håkon Moslet har dårlig karma
Olle Abstract opprettholder likevel kritikken.

- Håkon Moslet aner veldig lite om dansemusikk, han har ingen forutsetning til å mene noe om nettopp denne musikken, sier DJ'en til Dagbladet.no, og påpeker videre at 25 timer med uformatert musikk er alt for lite.

- Det er veldig mye ny musikk som ikke blir spilt på P3, fortsetter Abstract, og sier at kritikken mot Moslet ikke bunner i sinne over tapt sendetid.

- Du veit hvordan det er når du gruer deg til noe? Sånn føler jeg det. Som en omvendt forelskelse. Det har ikke noe med at jeg har mista sendetida mi å gjøre. Jeg har alltid ment at Håkon Moslet har dårlig karma, sier Olle Abstract til Dagbladet.no.

TATT AV LUFTA: Reaksjonene lot ikke vente på seg da nyheten om at musikknestor Harald Are Lunds torsdagsprogram skulle fjernes fra lufta. Blant annet ble det startet en SMS-aksjon. Foto: DAGBLADETS BILDEARKIV
TATT AV LUFTA: Reaksjonene lot ikke vente på seg da nyheten om at musikknestor Harald Are Lunds torsdagsprogram skulle fjernes fra lufta. Blant annet ble det startet en SMS-aksjon. Foto: DAGBLADETS BILDEARKIV Vis mer