Jeg synes synd på dem som ser ned på Norges beste sommerlåt

Derfor er jeg sommerharry.

SOMMERKROPPEN: Mads Hansen koser seg på stranda med sigg og snus. Det burde flere gjøre i sommer. Skjermdump: YouTube
SOMMERKROPPEN: Mads Hansen koser seg på stranda med sigg og snus. Det burde flere gjøre i sommer. Skjermdump: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva får du hvis du gir Norges beste jovialharry-artist en halvdårlig, hyperintelligent og oppmerksomhetskåt eks-fotballspiller?

Du får selvsagt landets deiligste sommerlåt som knuste alle rekorder fra fisefine og selvhøytidelige artister. Den du hele tida skulle ønske du hørte på ironisk, men som likevel dukker opp på bilturene til Sørlandet eller i festivalteltet på Træna. Akkurat som «Gjøre ingenting» gjorde i fjor (men seriøst, Freddy, vi sommerharry ligger ikke i skyggen av et palmetre).

Jeg synes synd på dem som ser ned på Norges beste sommerlåt.

Tenk å ha så lite menneskelighet, så lite humoristisk sans og å være så selvhøytidelig? Det må være så få Ringnes som nytes, ingen grillpølser stekt på engangsgrill som gleder deg, og sikkert ikke et lag som gikk videre i VM som er kult nok.

PÅ KONSERT: Norsk artist opptrer foran titusener av mennesker med en T-skjorte fra et skatemerke sist observert i 2006. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
PÅ KONSERT: Norsk artist opptrer foran titusener av mennesker med en T-skjorte fra et skatemerke sist observert i 2006. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

De som ser ned på årets desiderte sommehit, kan nok relatere seg til dette sitatet fra halvannen uke siden: Jeg er så glad for at jeg turte å stå imot presset om at man må være naturlig, og gikk min egen vei!

Men du gikk ikke din egen vei, du som ikke synes loff og smør er digg. Du gikk langt utfor stupet da du sverget på å heie på Panama i VM og aldri se på et realityprogram på TV igjen. Vet de at oss andre har det bedre?

Ære være Freddyene, Staysmanene, Arne Hurlenene, Katastrofene, Sulelene, Vassendgutanene og Plumboene!

Vi skal til og med gi fortjent kreditt til eks-fotballspilleren i Santa Cruz-T-skjorte og piggsveis som samplet melodien til en julesang kalt «Hey Ho» og gjorde den til et slags sommerlig opprør mot plastiske operasjoner.

Det må ha vært disse gutta som aldri lot et nachspiel gå til spille, som alltid åpnet en ekstra knapp på skjorta og som tok på seg enda større eller raskere solbriller. Når historien skrives, vil de sommerharry stå igjen som det ekte bildet på Norge. Trenger ikke båt, penger og biler!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer