Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Jeg synger bedre enn Morten»

Magne Furuholmen lot i går teppet falle og spilte live fra sin nye soloplate. Aldri har vi sett ham mer levende og avslappet på en scene.

HØVIKODDEN (Dagbladet): -  Jeg har senket garden og slapper helt av. Jeg skulle ønske at jeg hadde gjort dette tidligere i karrieren, men jeg har ikke tort, sier Furuholmen til Dagbladet etter at den 45 minutter lange konserten er over - tydelig lettet og lykkelig over den gode responsen publikum ga ham.

Det var helt tydelig at dette øyeblikket betydde mye for ham. For både før, under og etter konserten tuppet han rundt som en nyforelsket tenåring.

Sårbar og selvsikker

I et år har a-ha-Magne jobbet med solodebuten «Past Perfect Future Tense». Albumet er vevd inn og utgjør en del av utstillingen og boka «Payne's Gray», som også blir presentert på Henie Onstad Kunstsenter denne uka.

Her byr Furuholmen mer på seg selv enn noen gang tidligere. Han framstår personlig i tekst og bilder, ja nærmest sårbar - men også selvsikker og fornøyd.

-  Dette er det beste jeg noensinne har gjort. Mye bedre enn a-ha. Du er mer sårbar når du er redd, og når du har mye å forsvare. Men jeg er ikke engstelig. Aldri har jeg framstått mer helhetlig og personlig, sier en sprudlende og fjærlett Furuholmen.

Ikke akkurat Harket

Musikalsk er «Past Perfect Future Tense» et godt stykke unna a-ha, men også fjernt fra hans filmmusikk-eksperimentelle sidesprang. Hans personlige musikalske prosjekt kan vel kalles en slags ambisiøs, kunstnerisk popmusikk. I går spilte han nesten alle låtene fra plata i en visuell ramme, der lysprojektorer spilte en stor rolle - som om han og bandet ble en del av bildene.

Man synger som kjent med det nebbet man har. I forhold til Morten Harket minner Furuholmens mer om ei kråkes.

-  Jeg synger bedre enn Morten (Harket, journ.anm.) og dette er bedre enn a-ha, sier Magne med et smil.

Feel better-plate

Uansett, rockhistorien er full av folk med mer sjel enn sangstemme. Furuholmen synes å ha et bra fokus på melodiene, som både har et elektrisk-rufsete preg og et mer melankolsk-akustisk uttrykk.

-  Dette er ingen feel good -plate, men en feel better -plate, men man kan også bli tristere av den, tror jeg, sa Magne og smilte til publikum før han rundet av med kveldens siste låt.

HAR SENKET GARDEN: Sjarmerende og full av overskudd viser Magne Furuholmen en helt ny side av seg selv med debutplata «Past Perfect Future Tense».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling