- Jeg synger som en spurv

- Jeg har sunget som en spurv siden jeg ble voksen, kvitrer tidligere justisminister Grete Faremo. I går gledet sangfulen 600 på St. Hanshaugen i Oslo med kjente Edith Piaf-strofer.

- Hauken synger som Spurven?

- Gjør den det? sier Grete Faremo. Hun avslører til Dagbladet at hun alltid har følt seg som en spurv, selv om enkelte har antydet at hun var en hauk i politikken. Jeg har i hvert fall sunget som en spurv fra jeg var 18- 20 år gammel.

Det var Faremos gamle fransklærer på ungdomsskolen som introduserte henne for Edith Piaf. Lærerinnen hadde vært Frelsesarmésoldat i Paris og hun brukte Piaf når hun innledet om sosiale samfunnsspørsmål. Dette var den store franske kabaretstjernen svært opptatt av.

Siden har det blitt mye Piaf for Faremo, som turnerte på Sørlandet med franske viser før hun ble statsråd. Og publikum fikk høre kjente og kjære toner fra Ap's eks-statråd.

Først «Plaisirs d'amour», så «La vie en rose» og til slutt et potpurri bestående av «Les trois clochers», «Mon manege à moi» og ikke minst «Milord». Sistnevnte fikk publikum til å klappe og synge med i god Da Capo-stil.

- Grete Faremo var forbausende bra, sier Gunnar Foss og Grethe Johansen som hadde tatt turen. Begge mener vår tidligere justisminister er en sterk kvinne, ikke bare som politiker, men også som musiker. Ingen av dem visste at Faremo var artist før hun ble statsråd.

Vi fikk god valuta for pengene, sier de i to i kor, selv om konserten med Faremo var gratis og på kommunens regning. Neste år blir det flere, og kanskje Grete Faremo kommer tilbake. - Dette var definitivt ingen avskjedskonsert, svarer hun.

FULLTREFF: Grete Faremo traff publikum med sin kraftfulle stemme da hun sang kjente strofer av den franske artisten Edith Piaf i Oslo i går kveld.