- Jeg takker for følget i 40 år. Ha en strålende mandagskveld

Einar Lunde hadde sin siste sending i kveld.

SISTE DAG PÅ JOBBEN: Einar Lunde takket for seg etter 40 år som nyhetsanker i Dagsrevyen i kveld.
SISTE DAG PÅ JOBBEN: Einar Lunde takket for seg etter 40 år som nyhetsanker i Dagsrevyen i kveld.Vis mer

||| (Dagbladet): I kveld takket nyhetsanker i Dagsrevyen, Einar Lunde for seg, etter 44 år i NRK.

Einar Lunde ledet Dagsrevyen for siste gang i kveld, på dagen 40 år etter at han begynte som fast nyhetsanker.

De nye uttalelsene fra norske soldater i Afghanistan, slutten på den israelske byggestansen, konklusjonene fra kvinnepanelet og statsminister Jens Stoltenbergs Hardanger-besøk var blant nyhetssakene som preget Lundes siste nyhetssending.

Fikk blomster Iført mørk dress og blått slips med hvite prikker gjennomførte Lunde sitt siste intervju på direkten.

Det erfarne ankerparet Lunde og Ingvild Bryn holdt maska profesjonelt gjennom hele sendinga. Etter været og en kort prat om hva som kommer i «Aktuelt» med Ole Torp senere i kveld, var det klart for en markering av den spesielle dagen.

- Vi vil takke deg for 40 varme, fine og nære gode år og for et godt samarbeid, sa kollega Bryn, før hun ga ordet til Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas.

Han stilte med blomster.

- Tusen takk for en fantastisk innsats. Du har vært en fantastisk formidler og har utstrålt arbeidsglede, sa Bjerkaas.

Svart/hvitt Til slutt tok Lunde selv ordet:

- Jeg vil alle takke alle seere som har fulgt Dagsrevyen i mange år. Enten du har fulgt det kort, er ung eller gammel, sa Lunde.

HYLLET AV KOLLEGAENE: Einar Lunde fikk blomster av sine NRK-kollegaer under feirningen av hans 40 år i NRK tidligere i hørt. Her sammen med Minken Fossheim. Foto: STELLA PICTURES
HYLLET AV KOLLEGAENE: Einar Lunde fikk blomster av sine NRK-kollegaer under feirningen av hans 40 år i NRK tidligere i hørt. Her sammen med Minken Fossheim. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Han fortalte at han er en av få som har jobbet som programleder i fjernsynet helt siden svart/hvitt-tv. Han fortalte de sendte fra et lite kott av et studio i en brakke utenfor fjernsynshuset.

- Men nå er det slutt. Det har vært 40 fantastiske år. Jeg takker for følget i 40 år. Ha en strålende mandagskveld, sa han.

Einar Lunde sa opp jobben som nyhetsanker i protest mot at han ikke lenger fikk jobbe som som foreleser for Temareiser Fredrikstad i Sør-Afrika.

- Jeg har hatt en vanvittig stor klump i halsen. Jeg har hatt en utrolig flott arbeidsplass, med masse fine oppgaver, og har virkelig ønsket å jobbe til 2013, når jeg fyller 70 år, sa Lunde i et eksklusivt intervju med Dagbladet i desember i fjor.