- Jeg tar med Dick Cheney som date

George Clooney under Oscar-lunsjen.

(Dagbladet.no): I går var de Oscar-nominerte invitert til lunsj i Beverly Hills.

George Clooney, som både er nominert i kategorien for beste mannlige birolle i Syriana og regissør og medforfatter av Good Night, and Good Luck, hadde et par overraskelser på lager. Blant annet kom han med et pek mot en viss bevæpnet og farlig visepresident.

- Jeg tar med Dick Cheney som date, spøkte skuespilleren ifølge avisen USA Today.

Clooney hadde tydeligvis lørdagens skyteepisode friskt i minne, og han kunne fortelle at etter at visepresident Cheney ved et uhell skjøt jaktkameraten sin, hadde han tatt kontakt med Clooney.

- Det var så hyggelig, han ringte meg og inviterte meg med på jakt, og jeg sa, hvorfor kan ikke du bli med som min date? sa Clooney.

Mamma-prisen

En annen Oscar-nominert, popcorn-prinsessen Reese Witherspoon, kunne fortelle at hennes seks år gamle datter ikke helt hadde forstått morens suksess i skuespillerkarrieren.

Da Witherspoon for to uker siden vant Screen Actors Guild-prisen for beste kvinnelige skuespiller med rollen i Johnny Cash-filmen Walk the Line, hadde hun følgende samtale med datteren dagen derpå.

JAKTKAMERAT: Trippelnominerte George Clooney spøkte med visepresident Dick Cheneys skyteepisode i helgen. Foto: AP/SCANPIX
JAKTKAMERAT: Trippelnominerte George Clooney spøkte med visepresident Dick Cheneys skyteepisode i helgen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Mamma vant en pris i går kveld.

Hvorpå datteren svarte:

- Det er fordi du er den beste mammaen i hele verden.

Første skoledag

Mange av andre Oscar-nominerte var forhindret fra å komme til den prominente lunsjen. Blant dem som stod fast i snøstormen i New York, var Brokeback Mountain-regissør Ang Lee og Rachel Weisz som er nominert for beste kvinnelige birolle.

Terrence Howard derimot, som konkurrerer om Oscar-statuetten for beste mannlige skuespiller for rollen i Hustle & Flow\'s, følte det som første dag på college der han gikk rundt i sin beige Dolce & Gabbana-dress.

- Det var som en velkomstklubb, nesten som orienteringsdag på college. De kalte oss til og med for «Class of 2005».

- Og jeg er i samme klasse som Steven Spielberg, spøkte Howard.

<B>KONKURRENTER:</B> Keira Knightley er nominert for rollen i Stolthet og fordom, Reese Witherspoon er nominert for rollen i Walk the Line.
<B>SPIELBERG-KLASSE:</B> Terrence Howard følte Oscar-lunsjen var som første skoledag, og var oppspilt over å være i samme klasse som Steven Spielberg.
<B> PÅ JAKT ETTER JAKTKAMERAT:</B> Etter at Dick Cheney ved et uhell skjøt jaktkameraten sin på lørdag, kan det hende han er på jakt etter ny jaktkamerat.