- Jeg tegnet døden som en litt slack fyr

Håvard S. Johansen debuterer med absurd og mørk tegneseriebok.

FORSINKET DEBUT: Serieskaper Håvard S. Johansen tar for seg livet og døden i debutboka. Foto: Lars Myhren Holand
FORSINKET DEBUT: Serieskaper Håvard S. Johansen tar for seg livet og døden i debutboka. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Da Dagbladet FREDAG i begynnelsen av 2008 skulle kåre hvem de hadde mest tro på i året som skulle komme, ble tegneserieskaper Håvard S. Johansen trukket fram som en man burde følge godt med på. Året gikk, det neste også - først i år er det klart for debutboka «STOP.REC.FFWD.».

Et par måneder etter at artikkelen sto på trykk i 2008, fikk Johansen en kreftdiagnose som førte til at arbeidet med boka ikke kunne gå som planlagt.

- Jeg jobbet hele tiden med boka, men det gikk ikke så veldig raskt. Men i motsetning til det man skulle tro, har ikke sykdommen påvirket boka i særlig stor grad - jeg vil heller si at den har påvirket det jeg jobber med nå, sier Johansen, som nå er helt frisk igjen.

Vekselvirkning «STOP.REC.FFWD.» er en samling serienoveller som har til felles at de rører ved livets mørke sider på et absurd vis. Her er døden personifisert som en livstrøtt slacker, en imaginær laks avslører terrorisme og annet snusk, og vi møter en apatisk morderjulenisse som ikke er spesielt god på stresshåndtering.

- Kjernematerialet i boka var faktisk klart lenge før jeg ble syk, men jeg fikk mye av tematikken tilbake i trynet da jeg måtte sitte og fullføre det under behandlingen. Det har muligens hatt en vekselvirkning på selve produksjonsprosessen, særlig når det gjelder karakterskildringer, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer