- Jeg tenker at Palestina og Israel-konflikten er der, og at det skjer en del utenfor dette konseptet også

Unni Wilhelmsen ute av «Stjernekamp».

UTE AV KONKURRANSEN:  Unni Wilhelmsen ble den første som måtte takke for seg i Stjernekamp. Nå tar hun juleferie.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTE AV KONKURRANSEN: Unni Wilhelmsen ble den første som måtte takke for seg i Stjernekamp. Nå tar hun juleferie. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

FORNEBU (Dagbladet): I sesongens andre sending av «Stjernekamp» måtte den første artisten forlate laget. Det ble Unni Wilhelmsen (43).

- Jeg har sagt hele tida at jeg har ikke har forhåpninger. Noen må ut hver uke, og nå slipper jeg masse jobbing, tidlige møter og jeg får tidlig juleferie, og kan heller spille el-gitar, sier Wilhelmsen til Dagbladet etter exit-en.

Midtøsten-konflikt Det var funk som stod på sjangermenyen i dag, mens det forrige uke var 50- og 60-tallsrock. Sist lørdag ble ingen stemt ut, men publikums stemmer som ble avgitt da, ble lagt sammen med kvelden stemmer, og påvirket dermed resultatet.

De som fikk færrest stemmer sist lørdag var Nora Foss al-Jabri, Unni Wilhelmsen og Anita Skorgan.

I kveld var det Unni Wilhelmsen, Paul og Eddie som fikk færrest stemmer, og til slutt var det altså Wilhelmsen som måtte takke for seg.

- Er det trist?

- Nei, jeg er ikke det. Jeg er ganske god til å blokkere ut ting, og ganske god til å ta sorgene på forskudd. Derfor er jeg alltid forberedt på det verste og det kommer godt med, sier Wilhelmsen til Dagbladet og fortsetter:

- Når vi stresser og tenker at «Stjernekamp» er veldig viktig, er jeg en person som tenker at Palestina og Israel-konflikten er der, og at det skjer en del utenfor dette konseptet også.

- Dårlig utgangspunkt Dagbladet har anmeldt låt for låt, se terningkastene her.

I tillegg til de faste dommerne Mona B. Riise og Thomas Felberg, var det Jan Tørresen, kjent som DJ Dust, til stede i kveld som gjesteekspert og mentor. Dommernes favortitter da programmet gikk mot slutten var Jørn Hoel, Unni Wilhelmsen og Reidun Sæter.

Neste lørdag er det country som skal synges.

- Folk vil gjerne at jeg skal gjøre nye ting, men når jeg gjør det, vil de helst at jeg skal gjøre det de likte at jeg drev med. Det er nok de fleste artister som har holdt på lenge sitt lodd. Publikum vil se deg utenfor boksen, samtidig som de ikke vil det, sier Wilhelmsen og fortsetter:

- Også har jeg et voksent publikum, og de sender ikke sms-er. De sitter på restaurant og sender lykke til-smser til meg, men stemmer ikke.

HÅPEFULL GJENG:  I kveld måtte den første artisten i årets Stjernekamp-gjeng takke for seg. Her er hele gjengen samlet på scenen, Anita Skorgan, Raylee, Mo, Reidun Sæther, Nora Foss Al-Jabri, Paul Hansen, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Lars Erik Blokkhus og Eddie Guz.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HÅPEFULL GJENG: I kveld måtte den første artisten i årets Stjernekamp-gjeng takke for seg. Her er hele gjengen samlet på scenen, Anita Skorgan, Raylee, Mo, Reidun Sæther, Nora Foss Al-Jabri, Paul Hansen, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Lars Erik Blokkhus og Eddie Guz. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Du var en av dem som fikk færrest stemmer forrige gang, tenkte du noe på det i kveld?

- Ja, jeg stilte med et dårlig utgangspunkt, og da må man ha desto flere stemmer. Mine folk heier i begynnelsen, de skriver lykke til på Facebook, og føler at de har stemt. Også er det jo slik at alt som baseres på anonyme sms-er er jeg skeptisk til av natur.

- Hva mener du med det?

- Det er jo et underholdsningsaspekt her, selv om det i bunn og grunn er en sangkonkurranse. Folk tenker nok ikke nødvendigvis at det er vanskelig å synge mye høyere, lavere eller en annen type musikk. Jeg og Anita Skorgan er ikke en show-personer, men vi har lange og solide karrierer, sier Wilhelmsen.

- Sjokkert Anita Skorgan havnet i bunnskjiktet forrige lørdag, men gikk rett videre i dag. Hun gleder seg til å synge country, men syns det var leit at Wilhelmsen ble den første til å gå ut av konkurransen.

- Jeg er veldig glad for at jeg gikk videre, men jeg er helt sjokkert over at Unni røk ut fordi hun var så bra i dag. Men når man er med i musikk-konkurranser blir man jo provosert over resultatet, sier Skorgan.

Hun forteller at hun ikke var nervøs til tross for at hun fikk få stemmer i sesongpremieren.

- Jeg var ikke engstelig for å ryke ut, men jeg har lyst til å være med videre. Det er kanskje litt flaut å bli ryke ut. Som etablerte artister som har et publikum og lever av dette, tar vi jo en risiko ved å være med, sier Skorgan og fortsetter:

- Og dette syns jeg var skikkelig urettferdig. Samtidig var alle veldig bra, så jeg var usikker på hvem som skulle ryke ut. Jeg var helt sikker på at det skulle bli meg.