Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenker ofte «hvorfor i all verden sitter jeg i den jobben?»

Fredrik Skavlans første sending fra London-studiet er vel overstått. Selv lurer han på hvorfor han fikk jobben.

NYTT LONDON-STUDIO:- Dette er jo ikke en jobb man kan utdanne seg til, men det handler mer om å være rimelig sosial, interessert og opptatt av de menneskene man møter, sier Fredrik Skavlan til Dagbladet, etter den første sendingen fra nytt studio i London. Her fra en sending i 2011. Foto: Scanpix
NYTT LONDON-STUDIO:- Dette er jo ikke en jobb man kan utdanne seg til, men det handler mer om å være rimelig sosial, interessert og opptatt av de menneskene man møter, sier Fredrik Skavlan til Dagbladet, etter den første sendingen fra nytt studio i London. Her fra en sending i 2011. Foto: Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Fredrik Skavlan puster lettet ut etter at den første produksjonen av talkshowet hans gikk på skinner. Fra BBCs Studio 6 er klassikere som «Top of the Pops» og «10 O'Clock Live Show» sendt.

Fire ganger i høst rigges studioet med «Skavlan»-design.

-Jeg tror ikke seerne merker store forskjellen, men London gir oss nye muligheter til å få tak i gjester, sier Fredrik Skavlan.

Brorens dom Dagbladet møter ham på Hilton Kensington i gåavstand til BBC-basen i White City i Vest-London.

- Okay, Fredrik, tenk deg følgende intro: «Han er Skandinavias talkshow-konge med flere millioner seere hver helg. Ta godt imot: Fredrik Skavlan!» Hva er det første spørsmålet du ville ha stilt deg selv?

- Hvorfor du? For jeg tenker ofte det selv, hvorfor i all verden sitter jeg i den jobben? Det er rimelig spørsmål å stille. Jeg husker da jeg fikk jobben som talkshow-vert på NRK fire kvelder i uka, jeg hadde jo aldri gjort noe tv, bare jobbet i Dagbladet, da sa broren min:

«Vel er vi en familie av bløffere, Fredrik, men dette er selve svennestykket.»

-Jeg må understreke at det ikke var legebroren min som sa dette, for han har papirene i orden, men den andre.

Opptatt av folk Han har boblelatter i stemmen når han gjengir storebror Petter Skavlans replikk seksten år tilbake.

-Ja, jeg synes det var veldig morsomt, for jeg har jo ofte følt det sånn. Dette er jo ikke en jobb man kan utdanne seg til, men det handler mer om å være rimelig sosial, interessert og opptatt av de menneskene man møter. Så utvikler man seg jo, sånn at det blir et fag til slutt, da.

-Jeg har en idé om at mange av seerne tenker at det der skulle jeg gjort bedre selv. Det er helt greit. Men dessverre er det jeg som har den jobben, sier Fredrik Skavlan og smiler.

Ingen sover godt Før han legger til: -Jeg er jo også inderlig klar over at jeg sitter på seernes nåde. Det er så lenge de opplever at jeg stiller de spørsmålene de vil jeg skal stille. Det har vi veldig respekt for.

Og heldigvis er det ikke bare jeg som er redd i dette teamet, ingen sover godt før vi går på lufta.

- Men litt frykt er nødvendig. Hvis man er nonchalant og halvmett, funker det ikke.

Flere barn -Hvordan er det nye livet, som nybakt pappa?

- FAMILIEMANN:  Fredrik Skavlan ble nylig firebarnspappa. - Det er utrolig hyggelig å vite at jeg også de neste 18 årene ikke skal få fred, sier han til Dagbladet. Her med kjæresten Maria Bonnevie på Gullruten i 2010, hvor hun vant årets kvinnelige skuespiller, og han vant beste mannlige programleder. Foto: Eirik Helland Urke
- FAMILIEMANN: Fredrik Skavlan ble nylig firebarnspappa. - Det er utrolig hyggelig å vite at jeg også de neste 18 årene ikke skal få fred, sier han til Dagbladet. Her med kjæresten Maria Bonnevie på Gullruten i 2010, hvor hun vant årets kvinnelige skuespiller, og han vant beste mannlige programleder. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Det er flott. Jeg kan ikke si annet enn at jeg lengter mer hjem enn før. Jeg er nok en familiemann. Og har alltid vært det.

- Det har aldri vært noen tvil i meg om at jeg skulle ha flere barn. Jeg ville ha mye mer angst for at alle barna var store og vi skulle sitte igjen. Hva skulle vi gjøre da, liksom? Det er utrolig hyggelig å vite at jeg også de neste 18 årene ikke skal få fred.

Kjenne seg selv -Noen menn på din alder ville kanskje tenkt motsatt?

-Ja, skulle man ha meldt seg inn i en golfklubb, da, eller? Og få seg sånn elektrisk seng. Å ha barn holder meg relativt ung. Og relativt skjerpa. Jeg må opp om morgenen. Nei, jeg kan ikke se for meg hvordan det skulle funke uten. Det er ikke bra hvis livet blir for komfortabelt, altså. Man blir ikke lykkelig av det.

- Men du må huske på at jeg er en person som ikke kjenner meg selv alene. Jeg vet ikke hvem jeg er når jeg ikke har folk rundt meg. Jo, det er ei fin tid. Jeg lever stresset, men ganske godt. Det er veldig morsomt å jobbe og samtidig er jeg glad jeg har lange opphold, hvor jeg kan blande inn litt pappaperm.

Hvit røyk - Har den unge damen fått navn?

- Nei, det er en stor omfattende prosess. Det kommer hvit røyk ut av pipa vår når navnet er klart. Er det ikke det de gjør i Vatikanet? Men det ligger noen fine forslag på bordet nå, som Maria har kommet med. Vi begynner å nærme oss, sier Fredrik Skavlan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media