- Jeg tenkte at det kom til å ende i kaos

Danske Maibritt Saerens spiller en av hovedrollene i «Kampen om tungtvannet». Hun fryktet serien skulle ende i fiasko.

NORGESVENN: Danske Maibritt Saerens har norske aner og kjente godt til historien om tungtvannsaksjonene på Vemork før hun fikk rollen som direktørfrue i «Kampen om Tungtvannet». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NORGESVENN: Danske Maibritt Saerens har norske aner og kjente godt til historien om tungtvannsaksjonene på Vemork før hun fikk rollen som direktørfrue i «Kampen om Tungtvannet». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som kona til Hydro-direktøren spilt av Dennis Storhøi i «Kampen om Tungtvannet» har Maibritt Saerens (44) returnert til norske tv-skjermer, elleve år etter at hun var «Søs» - manges favorittfigur i den svært populære danske dramaserien «Krøniken».

Men før hun ankom innspillingen av det norske krigsdramaet var Saerens bekymret for om tv-serien i det hele tatt ville la seg gjennomføre.

- Dette er det få som vet, men «Kampen om tungtvannet» er filmet hurtig. Veldig hurtig, sier hun til Dagbladet.

- Det var lagt opp til å skyte så mange scener hver dag, at når ambisjonsnivået var så høyt, karakterene så sterke og scenene til dels vanskelige og utfordrende, må jeg innrømme at jeg tenkte: Dette kommer til å bli kaos. Dette kan aldri gå, sier hun.

Ingen stresset regissør Når innspillingen likevel kom i mål som den skulle, tilskriver skuespilleren det ene og alene regissør Per-Olav Sørensen.

- Hadde det vært en nervøs eller stresset regissør som lagde denne serien, ville det gått galt, sier Saerens.

- Men Per-Olav er roen selv. Han gir en energi til rommet som er fantastisk sentert. Dermed får han folk til å jobbe raskt, og skuespillerne til å levere presist. Han er en stor gave til denne tv-serien, sier skuespilleren, som også hadde en bitte liten rolle i Sørensens forrige tv-serie, «Halvbroren».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.