- Jeg tenkte at nå er jeg den eneste som er igjen

Det sier Lage Fosheims venn og kollega Trond Myhre.

Send en siste hilsen til Lage Fosheim

(Dagbladet): Lørdag kveld ble det kjent at The Monroes-vokalist Lage Fosheim gikk bort etter flere måneders sykeleie.

Gjennom sin lange karriere som musiker, og senere også artistpromotør, har Fosheim bygd opp et stort nettverk av bekjente.

Hans venner er i sorg etter å ha mottatt beskjeden om musikerens bortgang.

- Den eneste igjen Venn og kollega Trond Myhre sier han i dag satt og sorterte gamle bilder.

- Jeg så på et bilde av Jan Werner, så et bilde av Eivind Rølles, og mens jeg så på et bilde av Lage Fosheim, fikk jeg telefon med dødsbudskapet. Da tenkte jeg at nå er jeg den eneste som er igjen, sier Trond Myhre.

Som bransjemann har Myhre hatt med alle disse artistene å gjøre i mange år. Werner døde i 2006, mens den andre delen av Monroes, Eivind Rølles, døde i mars i år.

- Mistet en av mine beste venner Forfatter og komponist Ketil Bjørnstad sier at han vil huske Lage Fosheim som en veldig god venn.

- Jeg føler at jeg har mistet en av mine beste venner. Han var til de grader sine venners venn, sier en trist Bjørnstad til Dagbladet.

Bjørnstad forteller at han møtte Lage Fosheim på 70-tallet, da de opptrådde på samme scener, mens Fosheim var medlem i «Broadway News».

SØSKEN: Lage Fosheim var bror av skuespiller Minken Fosheim. Her fra et intervju om at plassering i søskenflokken former personligheten. Foto: Dagbladet
Tsjeriåu «Ravi» og The Monroes, Lage Fosheim (t.v) og Eivind Rølles, under «Allsang på Grensen» i 2010. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FOR KREFTFORENINGEN: Lage Fosheim (t.v.) og Eivind Rølles deltok i Kreftforeningens kampanjen "Menn og Kreft 06".Foto Lise Åserud / SCANPIX
FOR SULTOFRE: Hele den norske artisteliten møter opp i Rainbow Studio i 1985 for og spille inn plate til inntekt for sultofre i Etiopia og Eritrea.Inger Lise Rypdal og Lage Fosheim.
LP-SLIPP: Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim - presenterer sin debut-LP: "Sunday People". NTB-Foto / SCANPIX
ARTISTGALLA: The Monroes med Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim under TV2s artistgalla. Foto Morten F. Holm / SCANPIX
The Monroes Eivind Rølles (t.v) og Lage Fosheim. Foto: Annelise Jackbo/Dagbladet
MISTET BESTEVENNEN: Eivind Rølles kjent fra The Monroes begraves fra Vestre Aker kirke. Her: Lage Fosheim klemmes ustanselig av venner og kjente etter begravelsen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

- Det jeg vil huske aller best er nærværet og entusiasmen hans. Han er en av de mest fantastiske personlighetene jeg har møtt, sier forfatteren om vennen som gikk bort i dag.

- Jeg er så stolt av å ha jobbet og kjent han, understreker Bjørnstad.
De to jobbet sammen på Ketil Bjørnstads rockeoperalbum, kalt Rift, fra 1991, hvor Lage Fosheim hadde vokal på to av sangene. Så sent som i 2002 ga de to, i samarbeid med Torstein Bieler, ut boka «Mannen som gikk på jorden». Ketil Bjørnstad mener Lage Fosheim har spilt en enorm rolle i norsk kulturliv.

- Han har betydd så mye for norsk kulturliv, mye mer enn folk aner, tror jeg. Etter at han ga seg som artist, så valgte han å være en bakmann, og jobbe for andre, sier Bjørnstad om den avdøde vennen.

Begge døde av kreft Tidligere proffsyklist og NRK-profil, Dag Erik Pedersen, sier det var utrolig tøft å få beskjed om Fosheims bortgang.

- Det er helt vannvittig. Jeg ble kjent med Lage gjennom Jahn Teigen, og han var en fantastisk flott fyr. Han var en god venn med en vanvittig entusiasme jeg ikke har sett maken til. Jeg snakket nettopp med Jahn Teigen og sa til ham at han må ta med det beste fra Lage videre, sier Dag Erik Pedersen.
 
Pedersen var en god venn av Fosheim, og i 2007 spilte The Monroes-duoen Fosheim og Rølles under en veldedighetskonsert i Nevlunghavn til inntekt for Kreftforeningen. Konserten var i regi av Dag Erik Pedersen og Arthur Buchardt. Den spilte inn over to millioner kroner til Kreftforeningen. 

- Det som er ekstra trist er at begge to døde av kreft. De som sang inn så mye penger til kreftsaken. Budskapet om hans død er utrolig trist, sier Pedersen.

EN ENESTÅENDE KRAFT: - Jeg vil huske Lage som en energibombe og en gledesspreder. Enten man møttes for en kaffekopp, skulle spille inn en låt eller lage musikkvideo: Lage tilførte noe vanvittig bra til alle typer prosesser og samlinger. Den karen hadde en vanvittig og helt enestående kraft, og den kraften kommer jeg til å savne, sier Ravi. Artisten og programlederen hadde en kjempehit med en nyinnspilling av «Cheerio» i 2005.
EN ENESTÅENDE KRAFT: - Jeg vil huske Lage som en energibombe og en gledesspreder. Enten man møttes for en kaffekopp, skulle spille inn en låt eller lage musikkvideo: Lage tilførte noe vanvittig bra til alle typer prosesser og samlinger. Den karen hadde en vanvittig og helt enestående kraft, og den kraften kommer jeg til å savne, sier Ravi. Artisten og programlederen hadde en kjempehit med en nyinnspilling av «Cheerio» i 2005. Vis mer
DØDE LØRDAG: The Monroes-vokalist Lage Fosheim døde lørdag. Foto: Stella Pictures
DØDE LØRDAG: The Monroes-vokalist Lage Fosheim døde lørdag. Foto: Stella Pictures Vis mer